More

  RECENSIE |’Un p’tit truc en plus’: hartverwarmende Franse komedie (★★★★★)

  -

  Na het overweldigende succes in Frankrijk, Wallonië en Brussel, is de Franse komedie Un p’tit truc en plus vanaf morgen te zien in de Vlaamse cinemazalen.

  In de film ontmoeten twee uiteenlopende werelden elkaar. Twee criminelen, vader “La Fraise” (schuilnaam) en zoon Paulo, overvallen een juwelier en slaan op de vlucht met hun buit. Ondertussen maken een groep jongeren met een beperking en hun begeleiders zich klaar om op hun jaarlijkse zomerkamp te vertrekken. Ze wachten echter nog op één persoon: Sylvain.

  Opgejaagd door de politie, zien de criminelen hun kans schoon wanneer begeleidster Alice Paulo voor Sylvain aanziet, met La Fraise als zijn ondersteuner. Samen met de jongeren en hun begeleiders vertrekken ze op zomerkamp. Om zich schuil te houden moet Paulo zich voordoen alsof hij ook een beperking heeft, wat moeilijker blijkt dan gedacht…

  Un p’tit truc en plus werd geregisseerd en geschreven door acteur en cabaretier Artus, die ook de rol van Paulo vertolkt. Als comedian wilde hij mensen met een beperking het podium geven dat ze verdienen. De komedie lacht hen niet uit, maar laat je met hen meelachen. De cast bestaat voornamelijk uit jonge amateuracteurs met een verstandelijke beperking, wat een verfrissende verandering is in een tijd waarin het grote scherm vooral gevuld wordt met bekende en “perfecte” Hollywood-acteurs en -actrices.

  Bovendien is de film een enorme opsteker voor alle begeleiders en zorgverleners die dagelijks het beste van zichzelf geven voor hun cliënten. Ondanks de moeilijke momenten, maken de liefde die ze ervoor terugkrijgen en de voldoening die ze eruit halen dit tot een prachtig beroep dat de film in al zijn aspecten weerspiegelt.

  Een ongelofelijk hartverwarmend verhaal dat ongetwijfeld veel prijzen in de wacht zal slepen. Deze film is er voor iedereen die dat tikkeltje extra of “un p’tit truc en plus” heeft.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie