More

  RECENSIE | Yong Yello @ De Roma, Antwerpen: De Koning van ’t Stad (★★★★½)

  RECENSIE | Yong Yello @ De Roma, Antwerpen: De Koning van ’t Stad (★★★★½)

  -

  Yello Staelens, oftewel Yong Yello, stond zaterdagavond op het podium van een uitverkochte De Roma in Antwerpen.

  Producer Yong Yello werkte de voorbije jaren vooral achter de schermen. Als vaste producer van Glints en met Lonely Boy’s Paradise van Noémie Wolfs bewees hij eerder al een muzikaal genie te zijn. Al kwam in 2021 de tijd voor zijn eigen verhaal met de release van zijn debuutplaat Marcel en het Magnetisme van de Goot. Het verhaal van Marcel is er eentje vol miserie, dronkemansverhalen, maar vooral ijzersterke muziek.

  We waren toch verrast. Nog maar een zestal maand geleden stelde Yong Yello zijn debuut voor in de kleine Trix Club. In december 2021 had de AB Club op het programma moeten staan, maar door de pandemie werd die afgelast. Zaterdag mocht hij herkansen in een tot de nok gevulde De Roma in Antwerpen. Net zoals in Trix was Yello niet alleen gekomen, want hij had opnieuw zijn volledige band, met synth, drum en blazers, meegenomen.

  Al was dat niet het enige, want ook de lichtshow en het decor kreeg een sterke upgrade. Samen met het oorverdovende applaus gaf het ons bij momenten festivalvibes. Het was duidelijk. Yello stelde zijn plaat voor hoe het moest. Over de liveset kunnen we kort zijn: die was opnieuw tot in de puntjes afgewerkt. Gaande van meezingers Waanzin en Londenbrug tot Marcel en Cirkel: de hele zaal genoot zichtbaar van de muziek. De hele show verliep vlot en ook Yello genoot zichtbaar van de show. Ook de interludes van de plaat hebben nu een plekje in de liveset. Die bracht hij solo van aan zijn piano.

  Met maar één album op zak heeft Yello geen onbeperkt repertoire om uit te putten. Zonde, want deze avond mocht nog véél langer duren. Sorry BDW of Tourist LeMC. Yello bekroonde zichzelf tot Koning van ’t Stad. Er wacht hem een mooie toekomst.

  Yong Yello is deze zomer te zien op Pukkelpop 2022.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Yello Staelens, oftewel Yong Yello, stond zaterdagavond op het podium van een uitverkochte De Roma in Antwerpen. Producer Yong Yello werkte de voorbije jaren vooral achter de schermen. Als vaste producer van Glints en met Lonely Boy's Paradise van Noémie Wolfs bewees hij eerder al een muzikaal...RECENSIE | Yong Yello @ De Roma, Antwerpen: De Koning van 't Stad (★★★★½)