More

  RECENSIE | Wonka: de perfécte feelgoodfilm (★★★★½)

  -

  Wonka vertelt de origin story van Willy Wonka, ‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker, die we kennen uit de verhalen én verfilming van één van Roald Dahls succesvolste kinderboeken Charlie and the Chocolate Factory. 

  Willy Wonka wil maar één ding en dat is zijn excentrieke chocolade delen met de rest van de wereld. Niets zal hem daarbij stoppen, daarvoor is zijn passie voor chocolade en de liefde voor zijn moeder te groot. Wanneer een heus kartel van chocolademakers daar een stokje voor probeert te steken, dreigt zijn droom echter in het water te vallen.

  In musicalfilm Wonka zie je Timothee Chalamet als nooit te voren. Al bij de openingsscène maken we kennis met Chalamets zangtalent. Hoewel sommigen beslist hun vooroordeel zullen klaarhebben na het zien van de virale rapvideo’s van Lil Timmy Tim, moeten we toegeven dat het zingen hem helemaal niet slecht vergaat, in tegendeel zelfs. 

  Beeld: Warner Bros

  De topcast van deze film bestaat verder uit Hugh Grant als Oempa Loempa, Rowan Atkinson aka Mr. Bean als corrupte pastoor en Olivia Colman die je kan kennen als Queen Elisabeth II uit The Crown. 

  Wonka is de perfecte feelgoodfilm in koude winterdagen als deze en de ideale voorbereiding op de gezelligheid van de feestdagen. Je wordt spontaan vrolijk van de grenzeloze positiviteit die de chocolademaker – soms letterlijk – uit zijn hoed tovert. Een film boordevol fantasie, met een vleugje humor en vooral veel chocolade die je de cinema met een glimlach doet verlaten. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie