More

  RECENSIE | ‘The Starling’ op Netflix: Een luchtige film over een zwaar onderwerp (★★★)

  NETFLIX © 2021

  RECENSIE | ‘The Starling’ op Netflix: Een luchtige film over een zwaar onderwerp (★★★)

  -

  Netflix heeft een nieuwe film uitgebracht. Daarin zien we hoe het gehuwde koppel, de Maynards (Chris O’Dowd en Melissa McCarthy), hun dochter verliezen. Een film die tegelijk zwaar en luchtig is.

  Sinds gisteren staat de nieuwe Netflix-film The Starling online. Het gaat over een vrouw – genaamd Lilly – die haar dochtertje Katie is verloren aan wiegendood. Haar man zit door deze gebeurtenis met zelfmoordgedachten en werd daarom opgenomen in de psychiatrie. Hun huwelijk staat wankel door het verdriet waar ze beiden mee kampen. Lilly probeert dit verdriet te verwerken door te tuinieren, maar in de tuin wordt ze telkens lastig gevallen door een spreeuw. Zo komt ze in contact met dierenarts Larry die misschien wel meer voor haarzelf kan betekenen dan voor het probleem van de spreeuw…

  Het onderwerp van de film -een kind verliezen- is eerder zwaar. Toch voelt de film niet aan als een zware, emotionele film. Dat komt door de luchtige scènes die in The Starling verwerkt zitten. Neem nu het moment waar Lilly een oplossing voor het spreeuwenprobleem gaat zoeken in een tuincentrum en waar de verkoopster haar allerlei gekke vogelvallen probeer te verkopen. Het zorgt voor een balans, die een eventueel wrang gevoel zo doen verdwijnen.

  Cliché

  Jammer genoeg is het script van het matigere soort. Hoewel het een mooie film is, is hij ook heel voorspelbaar. Je zou aan het begin al kunnen raden hoe de film zal aflopen. Dat vonden wij niet per se slecht, omdat het ‘happy end’ de film ook weer wat luchtiger maakt. Wij maken het niet vaak mee dat we na een film over zo een zwaar onderwerp toch met een goed gevoel achterblijven. Dat was bij deze film wel het geval.

  Wij vonden het een mooie, emotionele film waarbij er op tijd plaats werd gemaakt voor een ludieke en luchtige scène. Alhoewel hij wat cliché en voorspelbaar was, is het toch de ideale film om op een zaterdagavond bij onderuit te zakken.

  Check hier de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie