More

  RECENSIE. ‘The Mosquito Coast’ op Apple TV+: een zenuwslopende en geheimzinnige serie (★★★★)

  © Apple TV+

  RECENSIE. ‘The Mosquito Coast’ op Apple TV+: een zenuwslopende en geheimzinnige serie (★★★★)

  -

  Sinds vrijdag kan je op de streamdienst Apple TV+ de nieuwe Apple Original serie The Mosquito Coast bekijken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Theroux. Er staan nu al twee afleveringen van het eerste seizoen online.

  De serie vertelt het verhaal van Allie en Margot en hun twee kinderen Charlie en Dina. Ze hebben te kampen met geldproblemen en zullen spoedig hun huis kwijtraken. Dit is weliswaar niet hun grootste zorg. Wanneer ze merken dat ze overal gevolgd worden door een auto nemen ze het abrupte besluit om te vluchten. Maar waarom?

  (Lees verder onder de video)

  Het is een zenuwslopende maar ook verwarrende serie. In het begin lijken hun enige zorgen geldproblemen. Allie probeert door te breken met een uitvinding waarmee je vuur in ijs kan veranderen, maar niemand is erg geïnteresseerd. Naast hun geldproblemen lijken ze een normaal leventje te leiden tot ze gevolgd worden door de overheid. De kinderen zelf hebben ook geen idee wat er gebeurt en wat hun ouders mispeuterd hebben.

  Wat de reeks spannend maakt is dat je – net zoals de kinderen – geen idee hebt wat er aan de hand is. Dat zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit om te weten te komen wat het grote geheim van de ouders is.

  Spanning

  In aflevering 1 gebeurt er bijzonder veel: ze hebben geldproblemen, worden achtervolgd, moeten vluchten, enzovoort. In aflevering 2 is het enige wat ze doen vluchten, daar zit dus al veel minder actie in. Dit maakt ons twijfelachtig over de rest van het seizoen. Wij vragen ons af of de spanning zal blijven afnemen naarmate het seizoen vordert of dat er nog verrassende plottwists aankomen.

  Wij vinden The Mosquito Coast een spannende serie met verrassende wendingen die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Wij kijken al uit naar aflevering 3 die uitkomt op 7 mei.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Sinds vrijdag kan je op de streamdienst Apple TV+ de nieuwe Apple Original serie The Mosquito Coast bekijken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Theroux. Er staan nu al twee afleveringen van het eerste seizoen online. De serie vertelt het verhaal...RECENSIE. 'The Mosquito Coast' op Apple TV+: een zenuwslopende en geheimzinnige serie (★★★★)