More

  RECENSIE | ‘The Couple Next Door’ van Dries Vos, op filmfestival van Oostende! ‘Een bingewaardige thrillerreeks’ (★★★★)

  -

  Gisterenavond vond de Europese première plaats van de nieuwe serie ‘The Couple Next Door’ in het Kursaal van Oostende. Tijdens de 3de dag van het filmfestival, maakte een deel van de cast zijn opwachting op de rode loper. Heel wat mensen zakten af naar Oostende, waaronder ook heel wat internationale fans van hoofdrolspelers Sam Heughan en Eleanor Tomlinson. En ook wij waren erbij, en konden zo de eerste twee afleveringen van de serie bekijken!

  De reeks werd geschreven door David Allison en is een regie van Dries Vos. De Vlaamse regisseur is onder meer bekend van ‘De Dag’, ‘Billie vs. Benjamin’ en de Britse adaptatie van ‘Professor T’. Vos produceerde ‘The Couple Next Door’ met zijn pas opgerichte Vlaamse productiehuis Happy Duck Films en filmde de reeks met een volledig Vlaamse crew in België. De serie heeft een internationale sterrencast met onder meer Sam Heughan (‘Outlander’), Eleanor Tomlinson (‘Poldark’), Jessica De Gouw (‘The Secrets She Keeps’) en Alfred Enoch (‘How to Get Away with Murder’).

  ‘The Couple Next Door’ vertelt het verhaal van Evie die met haar partner Pete verhuist naar een chique Engelse buitenwijk. Al snel bevinden ze zich in een wereld van glurende buren en statusangst. Na een emotionele gebeurtenis vinden ze steun bij het koppel Danny en Becka, de buren ‘next door’, waarna een intense vriendschap ontstaat. De spanning tussen de twee koppels is al snel te snijden, wat de rustige buitenwijk meteen een stuk minder saai maakt.

  Onze mening

  Wij mochten de eerste twee afleveringen al bekijken op groot scherm. Van Dries Vos verwacht je veel, heel veel, en dat heeft hij ook nu weer waargemaakt. De thriller-reeks begint rustig en bouwt langzaam een verhaal op rond de personages. Al snel komen de eerste vragen rond kleine onwetende cues, waar je hopelijk later in de serie antwoorden op krijgt. De acteerprestaties in deze twee afleveringen is dan ook al erg bewonderingswaardig, van zowel de hoofdpersonages als bijrollen. Het verhaal geeft ook een kijk op een aantal relevante emotionele aspecten, zo hebben we het miskraam van Evie, waarin het verlies een bepaalde druk op de relatie van het koppel legt. De verhaallijnen van de twee koppels komen grotendeels samen, al heb je nog een derde interessante verhaallijn: dat van buurman en gluurder Alan. Waarom is hij geobsedeerd door zijn buurvrouw Becka? Dat komen we hopelijk later in de reeks te weten. Kortom na twee afleveringen hebben wij alvast zéér veel goesting om ook de volgende te bingen!

  Na de voorstelling konden we de cast verwelkomen op het podium waarin een aantal korte vragen werden beantwoord. Daarna werd het publiek getrakteerd op een cocktail en een afterparty. Een geslaagde avond dus!

  ‘The Couple Next Door’ is nu al volledig te bingen op VTMGO+ en binnenkort te zien op VTM3! Voor meer info rond het filmfestival en het programma vind je op www.filmfestivaloostende.be .

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie