More

  Screenshot videoclip

  RECENSIE | Tate McRae’s ‘Exes’: Catchy Gen-Z Pop met openhartige teksten (★★★½)

  -

  Popzangeres Tate McRae, bekend van haar hit ‘Greedy’, verrast opnieuw met de release van haar nieuwste single ‘Exes’. De Canadese zangeres bewijst nogmaals dat ze haar opmars in de muziekwereld voortzet. Want ook met deze single heeft ze de hitlijsten van Billboard al veroverd.

  ‘Exes’ mag dan wel een bekend Gen-Z popgeluid hebben die je dankzij platforms zoals TikTok al snel kan meezingen. Maar achter de catchy melodie schuilt ook een openhartige boodschap. McRae deelt haar persoonlijke strubbelingen in relaties, waarbij ze er niet van terugschrikt om de persoonlijke verhalen met haar exen te benoemen.

  Maar dit alles lijkt al snel te zijn vergeten bij het zien van de videoclip. Door McRae’s kenmerkende flair, met gedurfde outfits én een boksring lijkt het wel een knipoog naar Christina Aguilera’s iconische ‘Dirrty’ uit 2002. Toch maakt de zangeres duidelijk dat ze in 2023 verre van een imitatie is, met een eigentijdse stijl die het nummer een frisse uitstraling geeft.

  Met een speelduur van minder dan drie minuten is ‘Exes’ wellicht geen levensveranderend nummer, maar het blijft zonder twijfel in je hoofd hangen. Tate McRae bewijst hiermee nog maar eens hoe ze de muziekwereld blijft inpakken.

  Op 30 april staat Tate McRae in de Lotto Arena.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie