More

  Foto: Insomniac Games

  RECENSIE | Spider-Man 2 is een ‘amazing’ avontuur (★★★★★)

  -

  Rondvliegen als Spider-Man? Het kan weer. Na drie jaar wachten is er een nieuwe Spider-Man-game uit. En daarin slaan Peter Parker en Miles Morales de handen in elkaar.

  Na de razend populaire Spider-Man-game uit 2018 en de spin-off Miles Morales, vanuit het perspectief van zijn protegé, is het in Spider-Man 2 tijd voor een team-up. De game begint in een klaslokaal. Peter Parker is net begonnen aan een nieuwe job, als fysicaleerkracht op de school van Miles. Zijn allereerste les wordt echter meteen onderbroken door een aanval van Sandman op de stad. Peter en Miles moeten dan ook meteen de les verlaten om te gaan helpen de bedreiging te verslaan.

  Het verhaal begint pas echt wanneer Peters beste vriend, Harry Osborne, terugkeert na een lange ziekte. Tijdens de vorige game was Harry nog in behandeling, maar ondertussen is hij “genezen” en klaar om de wereld te redden. Samen met Peter leidt hij de Emily-May Foundation die “de wereld wil genezen”.

  Miles is ondertussen druk bezig met zijn universiteitsaanvraag en de verwerken van nasleep van de dood van zijn vader in de originele game. Deze overleed in de eerste game na een aanval door Martin Li/Mister Negative, een van de Sinister Six, de grote tegenstanders. Nu moet Miles zijn woede en verdriet over dit overlijden een plaats geven, zeker als het gaat over zijn emoties tegenover Martin Li als de hoofdverantwoordelijke voor zijn verlies.

  Foto: Insomniac Games

  Ondertussen moeten de Spider-Men zelf natuurlijk ook helpen bij het veilig houden van New York City. Hierbij kom je oude bekenden tegen. De agente Yuri Watanabe en Miles’ oom Aaron hebben opnieuw een eigen missiereeks. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe gezichten zoals Mysterio en de Lizard. Extra leuk waren de kleine hints naar de Into the Spider-Verse-animatiefilms die doorheen de game en kaart verspreid zijn. Hun grootste uitdaging is de mysterieuze Kraven die op jacht gaat in New York om, met behulp van zijn handlangers, op (voormalige) slechteriken te jagen en ondertussen chaos veroorzaakt in de stad.

  Het loopt echter allemaal mis wanneer de behandeling die Harry ondergaan heeft om te genezen enkele onverwachte bijwerkingen heeft. In eerste instantie lijken deze positief maar na verschillende oprecht verrassende twisten moeten onze helden het opeens opnemen tegen een alien en worden hun onderlinge relaties op de proef gesteld.

  Zoals we ondertussen van een Spider-Man game gewend zijn, gaat ook deze game over thema’s van vriendschap, diversiteit, en het leren balanceren van verschillende verplichtingen. Peter Parker worstelt nog steeds met het combineren van zijn leven als Spider-Man en Peter. Dit maakt het onder andere moeilijk om een vaste baan te houden en ook zijn relatie met MJ lijdt eronder. Deze game besteedt ook speciale aandacht aan de vraag of slechteriken hun leven kunnen beteren en tegelijk de gevolgen dragen van hun acties.

  Boeiende en ontspannende gameplay

  De game is een leuke mix van oude vertrouwde en nieuwe elementen. Naast slingeren kan je nu ook doorheen New York vliegen. De kaart is veel groter dan voorheen met dus verschillende nieuwe wijken van New York om naar hartenlust verkennen. Er zijn ook splinternieuwe puzzels en uitdagingen. Daarbovenop maakt de game goed gebruik van de nieuwe features die de PlayStation 5 te bieden heeft, zoals de haptic feedback op de controller.

  In de eerste games draaiden de meeste side quests rond het overnemen van basissen of het voltooien van uitdagingen. Deze zijn er nog altijd maar in veel mindere mate. Hoewel ik deze persoonlijk een beetje miste, biedt de game wel een grotere verscheidenheid aan uitdagingen en bezigheden in New York tussen het verhaal door. Ook Peters vriendin MJ is weer van de partij, met verschillende secties vanuit haar perspectief. Deze kregen in de vorige game kritiek van de fans, maar Insomniac (het bedrijf achter deze games) heeft hiernaar geluisterd en hebben deze missies veel interessanter en spannender gemaakt.

  De game heeft, tot slot, verschillende moeilijkheidsgraden en is dus geschikt voor zowel fervente gamers als mensen die slechts af en toe tijd hebben om een controller op te pakken, en natuurlijk ook iedereen ertussenin.

  Aanrader

  Deze Spider-Man game is een absolute aanrader, niet alleen voor fans van de superheld of Marvel en de ervaren gamers maar voor iedereen met een PlayStation 5 die op zoek is enkele uren ontspanning. Met een prijskaartje van rond de €60 is het weliswaar geen goedkope game maar deze game is het zeker de moeite waard!

  Spider-Man 2 is te koop bij Bol.com (adv.)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie