More

  RECENSIE. ‘Sound of Metal’: Een pijnlijk realistische film over doof worden (★★★★)

  RECENSIE. ‘Sound of Metal’: Een pijnlijk realistische film over doof worden (★★★★)

  -

  De Amerikaanse dramafilm Sound of Metal ging in 2019 in première op het Internationale Filmfestival van Toronto. Hij verscheen ook al via Amazon Prime Video, nu brengt Sony Pictures hem tevens uit als digital download. Wij keken naar het onroerende verhaal waar geluid centraal staat.

  Sound of Metal vertelt het verhaal van de drummer Ruben (Riz Ahmed) die samen met zijn geliefde rondreist om metal muziek te brengen. Ze wonen in een camper en verplaatsen zich zo van optreden naar optreden. Alles lijkt over rozen te gaan tot Ruben op een dag wakker wordt en enkel nog doffe klanken hoort. Hij verstaat niet meer wat de mensen rondom hem zeggen en raakt in paniek. Doof worden wanneer je job muziek maken is, dat is de nachtmerrie van elke artiest.

  Realistisch

  De film raakte ons, omdat het over iets gaat wat iedereen van de ene op de andere dag kan overkomen. We kunnen allemaal doof morgen doof wakker worden, maar wat doe je als je niemand meer kan horen en ook geen gebarentaal begrijpt? In de film zie je hoe Ruben daarmee omgaat, zonder dat er iets verbloemd wordt; hij is boos, verdrietig en voelt zich afgesloten van de wereld. Wij waren positief verrast dat de film het leven toont zoals het is, zonder magische gebeurtenissen die je enkel in films ziet.

  Naast Ruben die doof wordt en zijn pogingen ermee om te gaan, gebeurt er relatief weinig in het verhaal. Hierdoor zaten we niet van begin tot einde op het puntje van onze stoel, maar dat zorgt er wel voor dat het verhaal dichter aanleunt bij de realiteit.

  Geen film om rustig bij onderuit te zakken

  Het is geen film om even bij te ontspannen en te genieten, daar is het onderwerp te zwaar voor. Het is wel een heel boeiende film die ons liet nadenken over het leven en hoe dat zomaar omgegooid kan worden. Wij beseffen na het zien van de film nog meer dat je dankbaar moet zijn voor wat je vandaag hebt, want het kan morgen allemaal weg zijn.

  Wij vinden deze film zeker een aanrader. Hij liet ons nadenken en confronteerde ons met de harde realiteit van het leven.

  Sound of Metal is nu beschikbaar als digital download en via Amazon Prime Video.

  Check de trailer van ‘Sound of Metal’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  De Amerikaanse dramafilm Sound of Metal ging in 2019 in première op het Internationale Filmfestival van Toronto. Hij verscheen ook al via Amazon Prime Video, nu brengt Sony Pictures hem tevens uit als digital download. Wij keken naar het onroerende verhaal waar geluid centraal...RECENSIE. 'Sound of Metal': Een pijnlijk realistische film over doof worden (★★★★)