More

  RECENSIE. ‘Red Dot’ op Netflix: Opgejaagd wild onder het noorderlicht (★★★)

  RECENSIE. ‘Red Dot’ op Netflix: Opgejaagd wild onder het noorderlicht (★★★)

  -

  Op Netflix is sinds donderdag een gloednieuwe film te zien. In de bloedstollende thriller Red Dot wordt een Zweeds koppel opgejaagd na een racistische daad tijdens hun vakantie in het Hoge Noorden. 

  Red Dot is de allereerste Zweedse Netflix-film. De prent, in een regie van Alain Darborg, speelt zich af in het steenkoude noorden van Zweden. Nadja (Nana Blondell) en haar vriend David (Anastasios Soulis) gaan, in een poging om in hun relatie te redden, kamperen in een ijzig landschap met zich op het noorderlicht.

  Wanneer David bij aankomst het voertuig van een stel lokale jagers aantikt en doorrijdt, loopt het mis. Want naast de glaciale temperaturen moet het koppel bij aankomst ook starende blikken en racistische opmerkingen verdragen tegenover de zwarte Nadja. Wanneer ze dan ook geviseerd wordt tijdens een racistische daad is de maat vol. Wanneer het koppel ’s avonds in hun afgelegen tent ligt, zien ze plotseling een rood laserlicht van een jachtgeweer op hun schijnen.

  Niets is wat het lijkt

  Dat betekent het begin van een strijd tussen leven en dood voor Nadja en David te midden van een ijzingwekkende koude. Op het eerste zich lijkt deze thriller zich dan ook te ontaarden in een 1-1 strijd tussen het koppel en hun aanvallers, gelukkig hebben de makers meer in petto. Zo is niets wat het lijkt in Red Dot. Dat betekent geen kille terreur, maar wel gebeurtenissen die de rollen omdraaien. Al komen de twists te laat en teveel uit de lucht vallen om in de buurt te komen van de betere films uit het genre. Zo deden de scenaristen wel een poging om het verhaal verrassend te houden – en dat lukte hun ook tijdens een bijna-horrorscène, maar echt onder de huid kruipen doen ze nooit. 

  Al heeft de film toch drie sterren verdiend. Met name dankzij zijn spannende beginscènes. Want stel het u maar eens voor: in de barre, verlaten koude tussen besneeuwde bergen plotseling een laserlicht op u geliefde zien schijnen. Wat zou u doen? Uiteindelijk is Red Dot een matige, maar aangename film voor vrijdagavond.

  Red Dot is te bekijken via Netflix.

  Check de trailer van ‘Red Dot’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Op Netflix is sinds donderdag een gloednieuwe film te zien. In de bloedstollende thriller Red Dot wordt een Zweeds koppel opgejaagd na een racistische daad tijdens hun vakantie in het Hoge Noorden.  Red Dot is de allereerste Zweedse Netflix-film. De prent, in een regie van Alain...RECENSIE. 'Red Dot' op Netflix: Opgejaagd wild onder het noorderlicht (★★★)