More

  RECENSIE | Percy Jackson and the Olympians: eindelijk een waardige adaptatie (★★★★)

  -

  Het is eindelijk zover, de eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians staan op Disney+. Deze serie is gebaseerd op de populaire kinderboeken van Rick Riordan. Het verhaal volgt de jonge Percy Jackson als hij en zijn vrienden op een roadtrip gaan doorheen de Verenigde Staten. Hun doel? Het redden van Percy’s moeder en ondertussen hopelijk het einde van de wereld voorkomen. Wat volgt is een spannend en doldwaas avontuur van 8 afleveringen vol Griekse goden en monsters. Nieuwe afleveringen verschijnen elke woensdag op Disney+.

  Percy Jackson heeft er nooit volledig bij gehoord. Hij heeft maar een vriend, Grover en samen zijn ze de buitenbeentjes van de school. Dit verandert echter wanneer Percy op een schoolreis naar het museum plots wordt aangevallen door zijn wiskundelerares. Hij weet haar te verslaan maar wordt wel van school gestuurd en moet terugkeren naar huis. Daar besluit zijn moeder Sally dat het eindelijk tijd is om Percy te vertellen over zijn vader, een Griekse god. Voordat ze dit kan doen, worden ze echter opnieuw aangevallen, deze keer door de minotaurus. Sally en Percy vluchten naar Kamp Halfbloed, waar hij veilig zal zijn maar zijn moeder wordt ontvoerd door de minotaurus. In de tweede aflevering verkent Percy het kamp en maakt daar enkele vrienden, maar ook vijanden. Ondertussen onderzoekt Grover, die ook in kamp Halfbloed woont, wat er gebeurt is met Sally. De aflevering eindigt wanneer Percy door de kampleiding op een queeste wordt gestuurd.

  Dit is niet de eerste verfilming van de populaire boekenreeks. Velen herinneren zich waarschijnlijk de films met Logan Lerman uit 2010 en 2013. Deze werd initieel goed ontvangen door het publiek maar kreeg ook veel kritiek. Deze kwam niet in het minste van Rick Riordan, de auteur van de boeken. Nu is het de beurt aan Disney om dit geliefde kinderepos te proberen verfilmen. En deze keer gebeurt dit met de medewerking van Riordan zelf. Zijn invloed is voelbaar vanaf de eerste seconde. De hoofdpersonages zijn jonger, en de visuele stijl sluit veel nauwer aan bij wat er beschreven wordt in de boeken. Natuurlijk is het nog vroeg om te zeggen of de serie alle beloftes waar kan maken maar deze première ziet er alvast veelbelovend uit!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie