More

  RECENSIE | Paradise City 2021: Hoog tijd om hier opnieuw ‘het nieuwe normaal’ van te maken

  © Jonas Van Bouwel

  RECENSIE | Paradise City 2021: Hoog tijd om hier opnieuw ‘het nieuwe normaal’ van te maken

  -

  Afgelopen week vond in Perk, nabij Zaventem, het elektronische festival Paradise City plaats. Het festival was een van de eerste ‘normale’ festivals van 2021. Onze reporter zag dat het goed én veilig was.

  Een gevoel van extase, plezier, maar ook een vleugje aarzeling daalde afgelopen weekend neer op het festivalterrein van Paradise City. Het was al twee zomers geleden dat er nog een normale editie van het festival georganiseerd werd. In tussentijd liet de festivalorganisatie zich van zijn creatiefste kant zien en kwamen ze met het coronaproof festival Paradise Down By The Lake. Op kleine vlotjes mochten bubbels zich op een festivalterrein in Lochristi uitleven. Een geslaagd alternatief, maar het was natuurlijk niet het echte werk.

  We zijn al lang gewoon geworden aan ‘het nieuwe normaal’, toch was het op Paradise City vooral een terugkeer naar die glorieuze pré-coronatijd. De drank vloeide rijkelijk, de beats kwamen excellent tot hun recht op de prachtige stages en dat alles kwam in een klimaatvriendelijke verpakking.

  © Fille Roelants

  Terwijl die duurzaamheid een van de hoekstenen is van het festival, zal Paradise City 2021 daar niet om herinnerd worden. Het was dan ook vooral de aftrap van het échte festivalseizoen. Om dat veilig te laten verlopen, dienden festivalgangers te beschikken over een COVID Safe Ticket. Dat houdt een dubbele vaccinatie, een test of een herstelcertificaat in. Wie daar niet over beschikte, kreeg de kans om op het festivalterrein een sneltest af te leggen.

  In totaal stelde de festivalorganisatie 2.500 antigeentesten per dag ter beschikking. Achteraf bekeken, ruim voldoende om de nodige festivalbezoekers te testen. Zo stonden er quasi geen wachtrijen en was het hele proces in zo’n 15 minuten afgelopen. Eerst werd je naar je identiteitskaart gevraagd, waarna een sneltest afgenomen werd. Een kwartier later werd het resultaat afgelezen, waardoor je ofwel toegang kreeg tot het festivalterrein, ofwel onverbiddelijk naar huis moest.

  “Ik kan niet wachten”

  Eens voorbij het COVID checkpoint zag je niets anders dan glunderende gezichten. “Het is eindelijk zover”, vertelde een festivalganger. “We hebben hierop zo lang moeten wachten. Ik kan niet wachten om te feesten”, vertelde een met glitter verklede vriendin onder de stralende zon.

  Die gelukzaligheid straalde af op het festivalterrein. Welke muziek er speelde, maakte vele festivalbezoekers geen moer uit. Het waren de danspassen, omhelzingen en de kennismakingen met onbekenden dat telden.

  Al was het na anderhalf jaar van sociale afstand een gek zicht om duizenden mensen op elkaar geplakt te zien dansen. “Hopelijk zorgen we niet voor een massale cluster”, vertelde een festivalganger. “We moeten toch nog een pintje drinken voor we echt in de massa gaan staan”, vertelde een andere groep.

  Al verdween die aarzeling, samen met het ondergaan van de zon, quasi volledig. De beats, het bier en het plezier grepen de macht en maakten van Paradise City 2021 een onvergetelijke editie. Hoog tijd om hier opnieuw ‘het nieuwe normaal’ van te maken. Hopelijk zijn de roaring twenties definitief begonnen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie