Recensie: ‘Good Sam’

Een Netflix Original hier, een Netflix Original daar, een Netflix Original overal. Ze lijken wel uit de grond te springen. Sinds 16 mei vind je ook ‘Good Sam’ op de streaming site. De film is geregisseerd door Kate Melville en gebaseerd op het gelijknamige boek van Dete Meserve. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tiya Sircar, Chad Connell en Marco Grazzini.

Plot

Het verhaal begint wanneer een journaliste die voornamelijk slecht nieuws broadcast, voor de zoveelste keer een gevaarlijke stunt uithaalt. Daarom wordt ze op een ‘fluff story’ gezet. Een onbekende goede samaritaan plaatste 100.000 dollar in een zak op een vrouw haar deurmat. Het is pas wanneer het nog enkele keren opnieuw gebeurd dat Kate, Tiya Sircar, echt interesse krijgt in het verhaal. Wanneer er dan ook nog twee knappe mannen in het verhaal geweven blijken te zitten, is ze helemaal verkocht. Kate zal wat dan ook te weten komen wie deze ‘Good Sam’ is en wat zijn intenties zijn. Kunnen mensen echt een goede daad doen zonder er iets voor terug te verwachten.

Netflix Originals hebben in het algemeen niet echt een super sterk plot, maar deze film is een uitzondering op die regel. Het verhaal volgt een logische plotlijn en is makkelijk te volgen. Hoewel het op sommige momenten lijkt dat alles zich net wat te gemakkelijk oplost, blijkt er telkens meer aan de hand te zijn. De uiteindelijke ontknoping is logisch, maar toch op het moment zelf best verrassend.

Personages

Hoewel de personages in de film niet erg complex zijn, stoort dat hier niet echt. In deze Netflix Original draait het namelijk veel meer rond het plot dan rond de personages. De karakters die uiteindelijk ‘de slechteriken’ blijken te zijn, hebben van in het begin al een merkwaardig kantje. Het is moeilijk om er je vinger op te leggen, maar er het valt je gewoon onmiddellijk op. Ook de ‘goede’ personages blijken helemaal geen slechte kwaliteiten te hebben, wat niet volledig in lijn ligt met de realiteit. Gelukkig zijn de personages toch net rond genoeg, zodat hun ‘flatness’ niet echt stoort in het verhaal.

Inspirerend

Hetgeen dat de minder sterke personages goed maakt, is het feit dat de film enorm inspirerend is. Doorheen de film wordt er veel gesproken over of mensen effectief goede daden doen zonder er iets voor terug te verwachten. In het begin gelooft Kate niet echt dat dat mogelijk is, maar naarmate de film vordert begint ze er steeds meer in te geloven. Daardoor krijgt het publiek ook steeds meer hoop dat er zo’n mensen bestaan. Op het einde van de film heb je zelf het gevoel dat je een goede daad moet doen, zelfs als het niet 100.000 dollar op iemands deurmat plaatsen is.

4 sterren

Na de positieve en negatieve punten op te wegen, geef ik de film 4 sterren. Het is een goede film, maar hij zal hoogstwaarschijnlijk geen prijzen in de wacht slepen. Het plot is vernieuwend en heeft de nodige plotwendingen om het interessant te houden. De personages zijn niet ontzettend uitgebreid, maar passen wel in het verhaal dat hier verteld wordt. Bovenal is het een inspirerende film die kijkers aanzet tot goede daden, en dat is altijd welkom in deze steeds negatievere wereld.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Good Sam
recensie-good-sam Het plot is vernieuwend en heeft de nodige plotwendingen om het interessant te houden. De personages zijn niet ontzettend uitgebreid, maar passen wel in het verhaal dat hier verteld wordt. Bovenal is het een inspirerende film die kijkers aanzet tot goede daden, en dat is altijd welkom in deze steeds negatievere wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in