More

  Beeld: VRT

  RECENSIE | ‘Francisco Desir’ op VRT 1: een dappere zoektocht naar identiteit (★★★★)

  -

  In de vierdelige docureeks Francisco Desir gaat #LikeMe-acteur Francisco Schuster op zoek naar zijn roots en geboorteouders in Haïti. Reporter Enda Barboza keek naar de reeks en zag dat het goed was.

  Adoptie van kinderen uit andere landen, interlandelijke adoptie genoemd, is iets waar niet vaak over gesproken wordt. Het betekent dat ouders een kind adopteren dat in een ander land is geboren. Het is een interessant onderwerp omdat het laat zien hoe families vanuit verschillende plekken op de wereld samenkomen en met elkaar verbonden raken.

  Op zijn 21ste verjaardag vertelt acteur en zanger Francisco Schuster over zijn wens om zijn biologische ouders te vinden, gesteund door familie en vrienden. Het begint door het verhaal over hoe ze baby Francisco vonden, en dat is al zeer emotioneel.

  De ontmoeting met zijn pleegmoeder brengt zowel opluchting als verdriet. Ondanks de moeilijkheden ontstaat er hoop wanneer Schuster contact maakt met iemand die zijn verleden deelt, wat leidt tot een speciale connectie. De #LikeMe-acteur zoekt niet alleen zijn biologische ouders, maar wil ook zijn Haïtiaanse cultuur omarmen. Dat brengt hem in contact met verschillende mensen wanneer hij zich verdiept in de politieke situatie in Haïti.

  De serie bereikt een keerpunt wanneer Francisco Schuster een DNA-test doet, ondanks enkele twijfels. Zijn bezoek aan Little Haïti in Miami toont de impact van zijn zoektocht, met ontmoetingen die zijn enthousiasme en positiviteit benadrukken. De ongelooflijke steun van #Likeme-collega Aaron Blommaert is opvallend, je ziet hoe oprecht hij is.

  Francisco Schusters dappere zoektocht naar zijn identiteit, de bijzondere ervaringen in Little Haïti, en de band met mensen onderweg toont het belang van zijn reis naar zijn roots. De serie brengt op een indrukwekkende manier zijn persoonlijke verhaal en de geschiedenis van Haïti samen. De verschillende dimensies van de serie bieden een boeiende kijkervaring, waardoor de kijker niet alleen de #LikeMe-acteur beter leert kennen, maar ook meer begrip krijgt voor Haïti en zijn cultuur.

  Francisco Desir: vanaf 12 februari van maandag tot en met donderdag op VRT 1 en al vanaf 12 februari volledig te bekijken op VRT MAX.

  © StampMedia

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie