More

  RECENSIE | ‘Forever Out of my League’ op Netflix : geen echte aanrader (★★)

  RECENSIE | ‘Forever Out of my League’ op Netflix : geen echte aanrader (★★)

  -

   

  Vanaf gisteren kan je op streamingsplatform Netflix de Italiaanse film ‘Forever Out of My League’ bekijken.

  In de film maak je kennis met Marta en haar twee beste vrienden Frederica en Jacopo. Marta lijdt aan mucoviscidose en wordt aan het begin van de film wakker met nieuwe longen. De vraag is maar of die longen het uithouden en of haar relaties met de knappe Grabriele stand zal houden ondanks haar zware ziekte.

  Ik had veel van deze film verwacht, maar was uiteindelijk erg teleurgesteld. De film heeft niet echt een duidelijke verhaallijn. In het begin krijgt Marta nieuwe longen en je verwacht je daardoor aan een film over het leven met mucoviscidose, maar daar wordt eigenlijk niets over gezegd tot de climax van de film op het einde. Voor de rest gebeurt er heel veel en tegelijk niets. Het is zoeken naar een echte verhaallijn want de dingen die Marta en haar vrienden meemaken zijn nogal alledaags te noemen. Daarnaast is het mij nog steeds niet echt duidelijk waar de titel nu juist naar verwijst. Daar wordt helemaal niets over gezegd in de film.

  Ik vond het moeilijk om mijn aandacht bij de film te houden aangezien er nooit echt iets spannends gebeurde. Films zijn het leukst als je op het puntje van je stoel zit en niet kan wachten tot de volgende scène. Dat miste ik hier. Er vonden gebeurtenissen plaats die heel spannend hadden kunnen zijn: Marta’s vrienden blijven achter met een baby, Marta heeft een probleem met haar longen… Alleen werden die problemen al opgelost voor er een soort spanningsveld was opgebouwd.

  Luchtig

  Wat je wel kan zeggen over de film is dat hij luchtig en eenvoudig is. Het is een goede optie voor wie op zoek is naar een film die makkelijk te volgen is. Ook gaat het in de film niet heel vaak over Marta’s ziekte. Ze springt er heel positief mee om en heeft het er niet vaak over. Een voordeel is dat je na het kijken van de film er een goed en positief gevoel aan overhoudt, iets wat je niet van veel films over levensbedreigende ziektes kan zeggen.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

    Vanaf gisteren kan je op streamingsplatform Netflix de Italiaanse film ‘Forever Out of My League’ bekijken. In de film maak je kennis met Marta en haar twee beste vrienden Frederica en Jacopo. Marta lijdt aan mucoviscidose en wordt aan het begin van de film wakker...RECENSIE | 'Forever Out of my League' op Netflix : geen echte aanrader (★★)