‘Falling inn love’: romcom met een twist (★★★★)

Op donderdag 29 augustus verscheen een nieuwe romantische komedie op Netflix. Falling Inn Love werd geregisseerd door Roger Kumble en heeft Christina Milian, Adam Demos en Claire Chitham in de hoofdrollen. De film speelt zich bijna volledig af in Nieuw-Zeeland, een verfrissend nieuwe locatie voor het genre.

Plot

Wanneer Gabriela, een gedreven Amerikaanse businessvrouw, kort na elkaar haar job verliest en het uitmaakt met haar vriend, beslist ze om mee te doen aan een ‘win een inn’ wedstrijd. Ze wint de wedstrijd en is nu de eigenaar van ‘The Bellbird Valley Farm’ in Nieuw-Zeeland. Wanneer ze er echter aankomt, ontdekt ze dat de bed and breakfast er in het echt heel wat minder pittoresk uitziet dan op de foto’s die ze voorgeschoteld kreeg. Gabriela maakt er haar doel van om de Bellbird terug in haar oude glorie te herstellen. Daarbij maakt ze vrienden, vijanden, en vindt ze misschien ook wel liefde.

Een typische romantische komedie dus, waarvan je in het begin het einde al kan raden. Niet dat er helemaal niets nieuws aanwezig is, maar de nieuwigheden zijn toch schaars. Net zoals in veel andere romantische komedies speelt deze in op ‘tegenovergestelden trekken elkaar aan’. Gabriela en Jake verschillen enorm van elkaar en ruziën ook constant. Na een tijdje blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze dachten en ontstaat er een beginnende romance. Voordat die verder kan uitbloeien, moeten nog typische obstakels overwonnen worden. Zo is er een ex-lief dat probeert tussen te komen en een vrouw die de relatie probeert tegen te gaan om haar eigen doel te bereiken.

Cast

Aangezien deze romantische komedie zich niet in de Verenigde Staten, maar in Nieuw-Zeeland afspeelt, maken we kennis met heel wat nieuwere gezichten. Adam Demos, die de rol van Jake Taylor vertolkt, is echter niet van Nieuw-Zeeland, maar wel van Australië. Het is dan ook vreemd dat ze hem voor de hoofdrol kozen aangezien hij de enige is die niet van het eiland afkomstig is, maar wel een native speelt. Buiten dat kleine ‘foutje’ valt er op de acteurs niets aan te merken. De personages die ze spelen zijn niet heel complex en vormen geen grote uitdaging, maar er werd ook niet slecht geacteerd.

4 sterren

Perfect kan je deze romantische komedie zeker niet noemen, maar dat is ook nergens voor nodig. De woordspeling in de titel laat je al op voorhand weten dat deze film zichzelf niet al te serieus neemt. Wanneer je voor deze film kiest, doe je dat om je verstand volledig op nul te kunnen zetten en om te genieten van een sprookjeseinde. Aangezien de film aan deze twee voorwaarden voldoet en er zelfs nog wat extraatjes aan toevoegt, verdient hij 4 sterren.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Falling inn love
recensie-falling-inn-love-romcom-met-een-twistWanneer je voor deze film kiest, doe je dat om je verstand volledig op nul te kunnen zetten en om te genieten van een sprookjeseinde. Aangezien de film aan deze twee voorwaarden voldoet en er zelfs nog wat extraatjes aan toevoegt, verdient hij 4 sterren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in