‘Dumbo’ vliegt harten binnen

Tim Burton is vooral bekend voor films als ‘The Nightmare before Christmas’ en ‘Edward Scissorhands’, maar zijn nieuwste film is de laatste toevoeging aan de groeiende collectie live-action Disney films. Dumbo kwam in België uit op 27 maart 2019, bijna 78 jaar na de animatie.

Samenvatting

In de film maken we kennis met circus eigenaar, Max Medici en zijn troep. Hun nieuwste aanwinst is een olifant genaamd Jumbo. Die bevalt al snel van baby Dumbo. Direct na de geboorte van de baby olifant beginnen dingen fout te lopen en Jumbo wordt weggehaald van haar kind. Holt, een van de circusartiesten, en zijn familie beslissen om te proberen Dumbo en zijn moeder terug samen te brengen. Die missie is niet zo gemakkelijk als ze eerst dachten en de familie moet alles geven om moeder en kind samen te brengen.

Acteurs

Met grote namen zoals Eva Green, Colin Farrell, en Danny DeVito, wist het publiek dat ze een goede show zouden te zien krijgen. Allemaal deden ze het uitstekend, wat niet makkelijk is wanneer je werkt met een CGI geanimeerde olifant. Kijkers zagen Colin Farrell als een oorlogsheld die tijdens Wereldoorlog I een arm verloor, en Eva Green als een trapezeartiest. Beiden rollen die hun verrassend goed pasten.

“welcome to the circus. We’re all family here, no matter how small.”

Plot

Hoewel de acteurs prachtig acteerde en Dumbo enorm schattig was, konden ze het plot niet redden. Terwijl het basisidee best creatief was en het goed paste in het Dumbo verhaal was de uitvoering zwak. Het plot zat grotendeels logisch in elkaar, maar dan leek het plots alsof alles sneller afgesloten moest worden dan verwacht. De film was een uur en 52 minuten en de belangrijkste momenten leken plaats te vinden in de laatste 15 minuten, terwijl het eerste uur en een half een grote opener was. Het leek bijna alsof Burton een drie uur durende film wou maken, maar hij op het laatste moment te horen kreeg dat het korter moest. In plaats van alles opnieuw te filmen, besloot hij om het einde te versnellen.

3.5 sterren

Al bij al geef ik Dumbo 3.5 uit 5 sterren. Zelfs met het haastige einde genoot ik enorm van de film. Het gaf me opnieuw het magische gevoel dat ik had toen ik voor het eerst de originele Dumbo zag, en dat is altijd iets positiefs. Als je beslist om de film te bekijken, raad ik je aan om zonder verwachtingen te gaan, enkel dan zal je positief verrast worden.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Dumbo
recensie-dumbo-vliegt-harten-binnenDeze hartverwarmerde film brengt je zo terug naar je kindertijd. Het haastige einde dooft die magie een beetje, maar desalniettemin is het zeker een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in