More

  Studio 100

  RECENSIE | De 3 Biggetjes: een beetje anders maar een even groot festijn (★★★★★)

  -

  Deze musical is voor de K3 superfans, de casual fans, mensen die gewoon een ontspannende namiddag willen meemaken of voor mensen zoals ik die als kind geobsedeerd waren door de musical maar nooit de kans hebben gekregen hem live te zien. Met andere woorden, hij is voor iedereen.

  Het verhaal is een soort vervolg op het klassieke verhaal van de 3 biggetjes. Het stenen huisje heeft de 3 biggen gered van de grote boze wolf Baltimoor en nu is het tijd voor de volgende generatie. Baltimoor is zijn vernedering nooit te boven gekomen en draagt zijn 3 zonen Willy, Waldo en Wuppert om dit recht te zetten. Ganda, een van de 3 originele biggen, heeft ondertussen 3 dochters (Knirri, Knarri en Knorri, gespeeld door K3). Het is nu aan de jonge wolven om de 3 gibbertjes … of nee wacht de 3 biggetjes te vangen. Vandaag is het de dag! Maar de kinderen hebben helemaal andere plannen dan hun ouders ooit hadden kunnen voorzien.

  Hetzelfde verhaal dus als de legendarische musical uit 2003, maar deze keer met een nieuwe K3 en een nieuwe cast. Is het dan wel nog de moeite om deze te gaan kijken? Ik stelde me dezelfde vraag maar nu ik hem gezien heb, is het antwoord absoluut! Het verhaal is nog steeds even goed als voorheen, en de liedjes even catchy.

  Studio 100

  Zoals al gezegd zijn de grote lijnen van de musical dezelfde als destijds. Alleen in de derde act zijn er duidelijke verschillen met het origineel. Maar dit is ook vooral in positieve zin, liedjes worden verschoven om de impact te vergroten, emotionele momenten krijgen de ruimte dei ze verdienen en daar waar Knirri, Knarri en Knorri in het origineel soms gered moesten worden door de mannelijke hoofdrollen, eisen ze nu hun eigen rol op in de finale confrontatie. Dit is slechts een van de vele subtiele manieren waarop de musical toont dat het een voorstelling is in 2024. Ook de humor heeft een update gekregen met veel nieuwe grappen. En de set is duidelijk geïnspireerd op die van 2003 maar slaagt er toch in op zichzelf te staan.

  Dit was ook de eerste dat Hanne, Marthe en Julia meespeelden in een theatervoorstelling en dit was soms te merken maar deed niet af aan de kwaliteit van de show als geheel. Iedereen zette zijn beste pootje voor en gaf alles dat ze hadden. De musical heeft gevoel voor drama, romantiek en personages waar je nog heel lang aan zal denken. Ook de choreografie is enorm indrukwekkend, met veel fysieke humor en fantastische vechtscènes. Het is allemaal juist een beetje over de top maar dat hoort zo in een musical zoals dit. En als het publiek ook maar half zo enthousiast is als het was op de avond dat ik getuige mocht zijn van dit spektakel, wordt het zeker een moment om niet snel te vergeten.

  Studio 100

  Op het einde van de rit blijft het moeilijk om deze musical niet te vergelijken met de eerste versie. Sommige dingen waren daar inderdaad sterker maar minstens evenveel dingen zijn juist nu veel beter. Hoge kunst zal je hier niet vinden, wel een enorm entertainende show. Het was echt Cool, Cool, Supercool!

  Deze 2de versie van de De 3 Biggetjes werd geregisseerd door Tijl Dauwe. De hoofdrollen zijn voor K3, Michiel De Meyer, Gio Kemper, Louis Thyssen, Peter Thyssen, Nurlalia Karim, Marie Verhulst en Walter Baele.

  Wie nog een voorstelling wil bijwonen moet snel zijn, momenteel zijn er al meer dan 160.000 tickets de deur uit en zijn er al heel wat voorstellingen uitverkocht. Tickets & info voor de musical vind je via de3biggetjes.live

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie