More

  RECENSIE. ‘Bridgerton’ seizoen 2: representatie, Britse charme en evenveel roddels (★★★1/2)

  Liam Daniel/Netflix © 2022

  RECENSIE. ‘Bridgerton’ seizoen 2: representatie, Britse charme en evenveel roddels (★★★1/2)

  -

  De Bridgertons zijn terug! Vorig jaar debuteerde de binge-waardige serie op Netflix en het duurde niet lang voor de serie haar weg vond naar de top van de hitlijsten. Nadat Daphne ware liefde vond bij haar Duke Simon is het dit seizoen de beurt aan oudste broer Anthony. En die moet niet onderdoen voor het liefdesverhaal van zijn jongere zus.

  We moeten dit seizoen afscheid nemen van de Duke of Hastings. Regé-Jean Page, die de rol van Simon op zich nam, had al aangekondigd niet meer verder te gaan met de serie. Maar dat betekent niet dat seizoen 2 moet onderdoen. Na lichte aarzeling, Anthony uit seizoen 1 was immers geen fan favorite, bekeken we seizoen 2 en zagen we dat het goed was.

  Sympathie en achtergrond

  Het is duidelijk dat er nog seizoenen zullen volgen. Waar in seizoen 1 de focus vooral lag op Daphne en haar zoektocht naar liefde, zagen we dit seizoen een algemener narratief. Handig als opzet voor toekomstige verhaallijnen, maar het gaf seizoen 2 ook meer diepgang. We komen meer te weten over Anthony als hoofd van het gezin, maar ook zijn trauma’s en onzekerheden. Op die manier ontwikkel je als kijker meer sympathie, iets wat Anthony uit seizoen 1 wel kon gebruiken.

  Op het einde van het eerste seizoen ontdekten we dat Penelope Featherington al die tijd achter de roddels van Lady Whistledown zat. Dit seizoen krijgen we een idee van hoe dat in zijn werk ging. Penelope krijgt het ook vaak warm onder haar voeten, zeker nu ‘detectives’ Eloise en koningin Charlotte haar op de hielen zitten.

  Eloise neemt ook deel aan het seizoen, de zoektocht naar een partner, al zit haar hoofd toch vooral bij de ontmaskering van Lady Whistledown. Benedict worstelt met zijn plaats in de wereld en focust zich op zijn kunst. En Daphne? Wel, de kersverse Duchess én moeder doet er alles aan om Anthony het juiste pad op te leiden. Kortom, seizoen 2 zit weer boordevol drama en scandals.

   Diversiteit staat voorop

  Wie denkt aan het Regency tijdperk zal ‘diversiteit’ niet meteen bovenaan het lijstje zetten. Shonda Rhimes, producent van de hitserie, besloot in seizoen 1 al dat het anders kan en zet die trend ook verder in het vervolgseizoen. En dat kan op heel wat positieve reacties rekenen.

  Kate en Edwina Sharma, twee zussen uit India, vervoegen dit jaar de ’ton’. Dat is de Britse high society. Niet alleen zien we hun Indiase afkomst terug in hun kleding en juwelen, ook wordt er rekening gehouden met tradities en gewoonten. Wat het helemaal afmaakt, is dat het niet draait om die diversiteit. Een progressieve, open minded serie: wat wil je nog meer?

  Seks maakt plaats voor romantiek

  Aanzienlijk minder rode oortjes dit seizoen. Terwijl in seizoen 1 heel wat blote billen de revue passeerden, is seizoen 2 op dat vlak een stuk gezinsvriendelijker. Bridgerton zou uiteraard Bridgerton niet zijn als er niet af en toe wat pikante scènes tussen zouden zitten, maar het valt wel op dat de focus deze keer meer op inhoud ligt. Een braver script met minder shockeffect doet sommigen misschien afhaken, maar de echte romanticus zal wegsmelten.

  De fans van een ‘enemies to lovers’ verhaallijn, gecombineerd met een ‘love triangle’, komen zeker aan hun trekken. Je kan niet anders dan helemaal wegdromen bij de smachtende blikken tussen Anthony en Kate.

  Toch nog niet helemaal overtuigd? Misschien kan de trailer dan een handje helpen:

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  De Bridgertons zijn terug! Vorig jaar debuteerde de binge-waardige serie op Netflix en het duurde niet lang voor de serie haar weg vond naar de top van de hitlijsten. Nadat Daphne ware liefde vond bij haar Duke Simon is het dit seizoen de beurt...RECENSIE. 'Bridgerton' seizoen 2: representatie, Britse charme en evenveel roddels (★★★1/2)