More

  RECENSIE. ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ op Apple TV+: prachtige documentaire die de rauwe kanten van het leven toont (★★★★★)

  © Apple TV+

  RECENSIE. ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ op Apple TV+: prachtige documentaire die de rauwe kanten van het leven toont (★★★★★)

  -

  Billie Eilish werd bekend in 2015 met haar hit Ocean Eyes. Een song die ze samen met haar broer schreef in zijn slaapkamer. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke popsterren ter wereld met bijna 77 miljoen volgers op Instagram en nu dus ook een eigen documentaire die te bekijken is op Apple TV+.

  Wie in 2019 op de wei van Pukkelpop stond herinnert zich nog de mensenmassa die Billie Eilish toejuichte. Twee jaar later is ze uitgegroeid tot een van de grootste popsterren van het moment. De Amerikaanse kreeg zelf de eer om als jongste artieste ooit de Bond-titelsong in te zingen.

  In Billie Eilish: The World’s A Little Blurry zien we het persoonlijke leven van Billie, afgewisseld met fragmenten van haar concerten. Normaal zijn wij niet laaiend enthousiast over het magere aanbod van Apple TV+, maar van deze productie stonden we wel versteld.

  Zelfs de grootste popsterren hebben problemen

  Wat ons vooral opviel, is hoe dicht Billies leefwereld bij de onze ligt. Popsterren lijken altijd een totaal ander leven te hebben met totaal andere problemen, maar deze documentaire bewijst het tegendeel. We zien hoe Billie te maken krijgt met allerlei problemen die heel normaal zijn op haar leeftijd – Eilish is nog maar 19 jaar oud – zoals onzekerheid, bezorgde ouders en een gebroken hart. Er worden zelfs zwaardere onderwerpen aangesneden zoals het syndroom van Gilles de la Tourette en de zelfmoordgedachten waar ze mee kampt.

  In de documentaire worden alle moeilijkheden van het leven zonder filter getoond – dat inspireerde. Je ziet bijvoorbeeld dat Billie helemaal niet graag liedjes schrijft, maar zich er toch steeds aanzet, omdat je niet succesvol wordt als je nooit iets doet wat je niet leuk vindt. Ook zie je Billies immense doorzettingsvermogen: zelfs met verschillende blessures blijft ze, soms tevergeefs, het beste van zichzelf geven tijdens haar optredens.

  Met beide voeten op de grond

  Het is ook mooi om te zien hoe Billie met haar fans omgaat en hoeveel ze om hen geeft. Ze plaats zich niet boven haar fans. Wanneer er plots een meisje gewond raakt op een concert, wil ze pas verder zingen wanneer de fan veilig kan worden afgevoerd.

  Zo zien we ook dat Billie al van jongs af aan fan is van de Canadese popzanger Justin Bieber. Wanneer Bieber haar een privébericht stuurt via Instagram, is ze als een klein meisje in een snoepwinkel. Terwijl ze nota bene zelf een van de meest geliefde en bekendste popsterren van het moment is. Het toont nogmaals hoe zij nog steeds met haar twee voeten op de grond staat ondanks haar immense succes.

  De documentaire toont het leven van Billie Eilish – het leven zoals het is , met al haar mooie en minder mooie kanten. Wij vonden het een schitterende documentaire, die we zeker iedereen aanraden.

  Billie Eilish: The World’s A Little Blurry is nu te bekijken via Apple TV+.

  Check hier de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Billie Eilish werd bekend in 2015 met haar hit Ocean Eyes. Een song die ze samen met haar broer schreef in zijn slaapkamer. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke popsterren ter wereld met bijna 77 miljoen volgers op Instagram en...RECENSIE. 'Billie Eilish: The World's A Little Blurry' op Apple TV+: prachtige documentaire die de rauwe kanten van het leven toont (★★★★★)