RECAP: Tweede beste score ooit in hillarische aflevering ‘De Slimste Mens ter Wereld’ met Evy De Boosere, Jelle Vossen en Lieven Scheire

© VIER

© VIER

Dinsdagavond was het tijd voor de 30ste aflevering van het huidige seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Gisteren werd Jeroen Meus genadeloos na één aflevering naar huis gespeeld door voetballer Jelle Vossen. Lukt het nieuwkomer, wetsdokter Evy De Boosere om de aflevering te overleven? Lees hieronder verder.

Het moet een van de beste afleveringen van het lopende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld geweest zijn. Zowel qua humor als qua intellect. Dinsdagavond nam wetsdokter Evy De Boosere het op tegen duo Jelle Vossen en Lieven Scheire. De Boosere was last-minute door Erik Van Looy voor de start van het seizoen opgetrommeld om de Nederlandse Katja Schuurman te vervangen. De wetsdokter was zoals verwacht iets koeler dan de andere kandidaten, maar toonde zonder twijfel een flinke portie intellect. Juryleden van dienst waren comedian Jeroom en schrijver Herman Brusselmans.

Lachen met Scheire, Jeroom en Brusselmans

Het was een van de grappigste afleveringen van dit seizoen. Het duo Jeroom & Brusselmans zorgden keer op keer voor rake uitspraken, maar ditmaal toonde ook Scheire zich een meester in het humorspel dat ‘De Slimste Mens ter Wereld’ ook is. Zo werden enkele scherpe uitspraken gelanceerd vanuit de kandidatenbank naar de jury. Zo hoorden we Herman Brusselmans zeggen: “Ik heb de beste schrijver in mijn schoenen”, waarop Scheire reageerde op Herman: “Is Tom Lanoye hier?

Er werd ook stevig gequizd. Wetsdokter De Boosere kwam iets trager op gang, maar haalde Vossen uiteindelijk stevig in, mede doordat hij steken liet vallen in de fotoronde. Lieven Scheire was geen partij voor het tweetal en gaat voor een monsterscore van 569 seconden. Dat is de tweede hoogste score ooit in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, enkel StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier deed het afgelopen jaar beter met 598 seconden.

Score

Evy De Boosere: 325 sec.
Jelle Vossen: 245 sec.
Lieven Schieire: 569 sec.

Finale

In de finale schoot De Boosere te kort en had duidelijk last van zenuwen. Het tijdsverschil werd snel door Vossen goedgemaakt. Bij een vraag welke steden het dichtste bij Kopenhagen lagen kon De Boosere een tik uitdelen aan Vossen, maar de voetballer liet zich tactisch zakken en kreeg het laatste woord. Met twee goede antwoorden over Ruth Beeckmans stuurde hij de wetsdokter naar huis.

Jelle Vossen en Lieven Scheire nemen het woensdag op tegen André Hazes.

© VIER
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in