RECAP ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Speelt Jeroen Meus, Jelle Vossen of Lieven Scheire naar huis?

© VIER

Het was vanavond weer tijd voor de meest populaire televisiequiz van ons land. Presentator Lieven Scheire en voetballer Jelle Vossen namen het op tegen televisiekok Jeroen Meus. 

Afgelopen week zagen we hoe Lauren Versnick het onderspit moest delven in de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Daarin zag je hoe Jelle Vossen, Versnick genadeloos naar huis speelde. De nieuwe kandidaat maandagavond was televisiekok Jeroen Meus. De man nam in 2014 reeds eerder deel aan de quiz, maar kon toen slechts twee afleveringen meedraaien.

Juryleden van dienst waren Jan Jaap van der Wal en Stefaan Degand.

Meest grappige vraag

Hoogtepunt in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zijn steeds de doe-opdrachten. Ditmaal liet Erik het drietal ‘Order! Order!’-Speaker, John Bercow nadoen. Uiteindelijk ging Meus met de punten lopen. De humor die kwam vanavond grotendeels van – hoe kan het ook anders – Stefaan Degand. Hij blijft toch een van onze favoriete juryleden in de televisiequiz.

Zo zat de sfeer meteen goed, toen Stefaan een poëtische tekst opdroeg aan Meus. Degand bleek verder geen grote fan te zijn van meisjeskoor Scala, zo benoemde hij het als Abu Ghraib-muziek. Jelle Vossen reageerde hier fijntjes op dat Scala op zijn huwelijksfeest was komen optreden.

Degand was weer zijn vrolijke én vooral gekke zelve. Toen Scheire opmerkte dat Degand in zijn blauwe trui en wit hemd, vooral leek op “Jommeke die zich heeft laten gaan”, kon niemand zijn lach nog bedwingen.

Winnaar van de dag

Opnieuw won Lieven Scheire de aflevering met hoge punten en komt dan ook terug voor een zesde deelname.

Jeroen Meus: 337 sec.
Jelle Vossen: 365 sec.
Lieven Scheire: 444 sec.

Finale

Het was voor Jelle Vossen al de tweede finale. Het duo was erg aan elkaar gewaagd, waardoor de tijd ook gelijk naar beneden gingen. Fataal was het toen Meus op 60 seconden stopte, waarna Vossen zich tactisch onder Meus liet zakken. Met de drie populairste gezelschapsspelletjes speelde Vossen, Meus genadeloos naar huis. Slechts één aflevering overleefde de televisiekok, al hij zat dan ook tegenover twee sterke kandidaten. Derde keer goede keer?

Jelle Vossen en Lieven Scheire worden dinsdag vergezeld door wetsdokter Evy De Boosere, die je kan kennen van televisieprogramma’s ‘Misdaaddokters’ en ‘Wetsdokters’. Het is naast Ian Thomas één van de twee last-minute vervangers van de show (sportanker Catherine Van Eylen en de Nederlandse actrice Katja Schuurman konden niet deelnemen).

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in