More

  Radiozender Willy brengt LP uit met live sessies om Belgische muzikanten te steunen

  Advertentie

  -

  Radiozender Willy komt vandaag met twee nieuwigheden. Zo lanceren ze een LP met live sessies, de opbrengst gaat naar het goede doel. Op donderdag 9 juni komt de zender met de allereerste Riff Top 100, de top 100 beste gitaarrifs aller tijden.

  Sinds de start van de coronacrisis steunt radiozender Willy artiesten van eigen bodem onder het motto ‘Belgian Music Matters’. De zender zet die boodschap nog wat kracht bij met de lancering van een eigen LP boordevol livemuziek.

  Black Leather Jacket tot K’s Choice

  Daarop kan je enkele live sessies vinden van Belgische bands die bij Willy opgetreden hebben. Gaande van Tin Fingers, Fulco, Black Leather Jacket tot K’s Choice en Stef Kamil Carles. Willy-dj Sofie Engelen: “Sinds de start van de zender in oktober vorig jaar hebben we het geluk gehad om al heel veel mooie live-sessies op te nemen in de Willy-studio met lokale bands. Met deze LP willen we een signaal geven dat Willy nieuwe lokale acts en ook gevestigde artiesten actief blijft ondersteunen.”

  De opbrengst van de plaat gaat naar GALM vzw, de belangenvereniging én spreekbuis van Belgische artiesten. Tom Kestens, voorzitter GALM: “Dit is een prachtproject, omdat het in moeilijke tijden de krachten bundelt en dus hoop brengt. GALM is dankbaar voor de steun, en zal met de opbrengst sowieso initiatieven nemen die muzikanten helpen.” De vzw krijgt steun uit meerdere hoeken, ze beloven daarover later meer.

  BronWilly
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer