More

  Radio 2 nog steeds grootste radiozender in Vlaanderen

  Advertentie

  -

  Vandaag maakte het ‘Centrum voor Informatie over de Media’ (CIM) de luistercijfers van de Vlaamse radiozenders bekend, van de periode van januari tot april 2024. Daarbij is Radio 2 (VRT) nog steeds de grootste zender van Vlaanderen.

  Er wordt nog steeds veel radio geluisterd in Vlaanderen zo blijkt. Radiozender Radio 2 heeft uit de recentste cijfers een marktaandeel van 25,2% en is daarbij nog steeds de grootste in Vlaanderen. Op de tweede plaats zien we Qmusic (DPG) die toch nog ver achter Radio 2 staat, met 12,7%. Op de derde plaats pronkt JOE (DPG) met 11,5%. De top vijf wordt vervolledigd door Studio Brussel (8,9%) en Radio 1 (8,4%). Daarbij luisterden ongeveer 2,6 miljoen Vlamingen naar een van de VRT-radiozenders in de eerste maanden van 2024. Qmusic blijft de sterkste leider binnen de leefdtijdsgroep van 18 tot 44-jarigen met 23,3%. In Wallonië blijken Radio Contact (15,7%), Nostalgie (14,4%) en VivaCité (13%) het sterkst aan de top te staan. Op nieuwe cijfers is het wachten tot oktober 2024.

  Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio: “We zijn heel blij met deze cijfers. En dankbaar dat we elke dag opnieuw voor 2,6 miljoen Vlamingen radio mogen maken met een gemotiveerd team. Alle VRT-radiozenders doen het goed. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer