More

  puntjudith bezingt het onstilbaar verlangen naar de dansende, bezwete lichamen

  © Lotte Dale

  puntjudith bezingt het onstilbaar verlangen naar de dansende, bezwete lichamen

  -

  De Nederlandse puntjudith is het nieuwe talent van onze Noorderburen. We stellen je met plezier de single ‘Lichter’ voor. Het is onze Must Discover.

  Ze vertrok met bandgenoten Wannes Notenbaert, Adriaan Stoop en andere gelijkgestemde muzikanten uit de Amsterdamse muziekscene naar het oude huis van haar grootouders in de Belgische Ardennen. Terugkeren deed Judith met een mandje vol verfrissende muziek. Debuutsingle ‘Sabotage’ was daar het eerste bewijs van. Nu is de band klaar voor de volgende stap: ‘Lichter’. 

  Oneindige nachten

  Voortgestuwd door een onzedelijke beat en heavy synths bezingt puntjudith het gevoel alleen te bestaan uit een verzameling van ervaringen gemaakt door de mensen om haar heen. Het lijkt al lang geleden de dagen dat alles nog leek te kunnen. Vroeg in de ochtend, het feest net voorbij. Het enige wat overblijft is een onstilbaar verlangen naar die dansende lichamen, naar het zweet dat van het plafond druipt. “Wat ben ik dan nog zonder hen, als een lege fles, een vlot op zee.” Samen met haar bandgenoten Wannes Notenbaert en Adriaan Stoop nam Judith Rijsenbrij de muziek op in een afgelegen vuurtorenhuis. Midden in de duinen, ver weg van de dagelijkse chaos van de stad. Het verlangen naar die oneindige nachten was nog nooit zo groot.

  In de schitterende videoclip duikt ze verder de diepte in, verdwalend tussen de rode, groene en blauwe pixels. Het is duidelijk dat puntjudith een totaalproject wordt van muziek en sterke visuals. Een mooie toekomst wacht. Debuut EP ‘Snelweg’ verschijnt begin 2021.

  Check ‘Lichter’ van puntjudith

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie