More

  PUKKELPOPKWARTIER (Pukkelpop 2021) DAG 1 @ Muziekodroom: Eindelijk weer echt feest

  Auck Schover

  PUKKELPOPKWARTIER (Pukkelpop 2021) DAG 1 @ Muziekodroom: Eindelijk weer echt feest

  -

  Dit jaar is er geen Pukkelpop zoals gewoonlijk, maar dat nam de goesting bij de festivalorganisatie niet weg om een alternatief te organiseren. Begin augustus maakte het festival bekend dat een Pukkelpopkwartier zou plaatsvinden in de Muziekodroom tijdens het Pukkelpopweekend. Tickets waren al snel uitverkocht. Onze recensent en fotografen waren donderdag ter plaatse. Het was een feestje, net als voor corona. 

  Yasmine Gheisari

  De eerste dag van het festival is al achter de rug, met shows van The Opposites, Zwangere Guy, Kevin, Yung Mavu, Rare Akuma, Antoon en Hyalyte. Allemaal artiesten uit de Belgische en Nederlandse hip hop scene – waar we erg trots op mogen zijn. Op het terrein waren zo’n 1.500 toeschouwers aanwezig.

  Het festival maakte gebruik van een COVID-safe ticket. Iedereen die binnen wou, diende een vaccinatiecertificaat of negatieve PCR-test voor te leggen. Dat maakte een zorgeloos festival mogelijk: geen zitplaatsen, geen afstandsregels en geen mondmaskers. Een festival zoals een festival hoort te zijn.

  Hyalyte – “Ik zit nog steeds in een droomwereld waar ik niet uit kan.”

  Hyalyte, dj uit Genk, kreeg de eer om het festival te openen. In 2017 bereikte hij de finale van DJ Mania Limburg. Hij experimenteert in zijn muziek met verschillende stijlen. “Wat ik draai, is zoals 360 graden in hip hop. Ik wil alles combineren in 1 set”, legde hij ons na zijn set uit. Hij combineert verschillende hip hop stijlen, met soms zelfs R&B en platen van vroeger. Maar toch wil hij de hip hop cultuur blijven vertegenwoordigen. “Vandaag heb ik vooral alternatieve hip hop gedraaid, trap, future base en grime. Ik wilde moshpits creëren.” En dat is hem uiteindelijk gelukt. Het publiek wilde dansen – logisch – na bijna twee jaar niet meer gefeest te hebben. En zeker op de platen die Hyalyte heeft gedraaid. “Deze avond was zalig, het publiek was geweldig en de vibe zat er volledig in. Ik zit nog steeds in een droomwereld waar ik niet uit kan.”

  Antoon – Op weg naar zijn doel

  Als tweede artiest kwam Antoon op, een 19-jarige Nederlandse rapper, zanger en producer getekend bij Big2’s label Dreamteam Music. Vorig jaar bracht hij zijn debuutalbum De Nacht Is Van Ons uit en sindsdien gaat het hard voor de muzikant, mede dankzij TikTok,  waarop zijn single Hyperventilatie viraal ging. Al van jongs af aan was Antoon bezig met maar één doel, muzikant worden. Zijn droom was altijd om op te treden op grote podia. Vandaag kon hij zijn droom toch al een beetje waarmaken op het podium van Pukkelpop. Het was de eerste show in België voor de jonge Nederlander. 

  Rare Akuma – Amazing season 

  Rare Akuma is een jonge Antwerpenaar die zijn doorbraak maakte met zijn bekendheid in Amerika. Hij haalde door zijn fans uit de USA miljoenen streams op Spotify en werkte samen met Amerikaanse artiesten als onder andere Suicide Boys. Na zijn eerste album Akuma Season volgden ep’s, losse tracks, hellraiser events en zelfs twee producties voor Zwangere Guy. Donderdag bracht hij vervolgens zijn bom van creativiteit op Pukkelpopkwartier. Voor het eerst sinds Hellraiser vorig jaar, heeft Akuma opgetreden op een echt feestje. “Het was amazing”, vertelde hij ons na de show. En het publiek vond het ook amazing. De hele show zagen we het publiek dansen, springen en verdwijnen in moshpits. 

  Yung Mavu – Van Zweinstein naar Pukkelpop

  Yasmin Gheisari

  De volgende artiest op het programma was Yung Mavu, een 21-jarige rapper uit Antwerpen die bekend werd in 2017 met zijn nummer Black Magic, waar hij rapt op een beat met een sample van Harry Potter. De YouTube video was viraal gegaan. Hij werd vervolgens getekend bij Universal. Vandaag is hij getekend bij het label 32WORLDWIDE van rapper en ondernemer Pretty Boy Dro en producer Chuki Beats. Yung Mavu had een elektrische gitarist bij, die de samples live inspeelde op het concert. Dit was erg fascinerend en gaf de show een extra touch. Ze hebben zich met dit unieke idee erg kunnen onderscheiden van de andere artiesten. 

  Auck Schover

  Het publiek was erg hyped, al bij de opkomst van Mavu. Hij bracht een nieuw nummer dat hij pas vorige week heeft geschreven en nog niet gedropt is. Gedurende heel zijn show waren er moshpits. Het publiek ging hard op zijn harde muziek.

  Kevin – Nu we je eindelijk zien

  Het volgende talent dat het publiek overspoelden met energie was Kevin. De 27-jarige Nederlandse rapper heeft zijn eigen stijl van muziek maken. Kevin rapt voornamelijk in verhalende vorm. Hij vormt een beeld van het leven rondom hem en wat hij zelf meemaakt en zet dit om in woorden. In september vorig jaar bracht Kevin een legendarische 101 Barz sessie met kalme flows en oprechte woorden. Tien maanden later bracht hij zijn derde album Animal Stories uit onder zijn eigen gelijknamige platenlabel, in samenwerking met Noah’s Ark. Dit jaar haalde Kevin een award binnen voor ‘beste Hip Hop’ op Edison Pop, dat zijn de Nederlandse muziekprijzen.

  Hij bracht verder nog singles en features uit. De show van Kevin was fire, het publiek ging er helemaal in mee. Zo hard dat we zelfs de grond onder ons voelden bewegen. Op zijn nummer Als Ik Je Niet Zie gingen we allemaal hard. Zelf de lines van Jade in dit nummer, heeft hij met vuur gebracht. Veel (Vlaamse) fans hebben lang gewacht om Kevin eens live te zien – gisteren was het eindelijk zover. 

  Zwangere Guy – Wie is onze Guy? 

  Auck Schrover

  Zwangere Guy, de rapkoning van Brussel, was natuurlijk niet te missen op het festival. Als deel van STIKSTOF werd Gorik van Oudheusden bekend in de Brusselse hiphopscene en intussen is hij België en Nederland aan het veroveren. Hij stond op podia van onder andere Dour, Woo Hah! en Ancienne Belgique én dat voor maar liefst vijf keer. Kortgeleden bracht hij Brutaal uit, de vervolgplaat op zijn debuutalbum Wie is Guy?. Het was duidelijk dat er veel Zwangere-fans waren, het hele terrein was gevuld tot vanachter, nog voor dat hij opgekomen was. Zijn show was hard, luid en vurig: zoals we Guy al kennen natuurlijk. 

  Guy hecht veel waarde aan zijn fans. Hij trok iedereen mee in de Zwangere-vibe. Op het einde van de show was er één grote moshpit, tot helemaal achter. Het publiek was luid en energiek, vol liefde en bewondering voor onze Guy waar we erg trots op mogen zijn.

  The Opposites – Het licht ging uit gisterennacht

  Auck Schover

  The Opposites, een Nederlands rapduo bestaande uit Willem en Twan getekend bij Top Notch, sloten het festival af. We kennen hun van de bekende nummers Slapeloze Nachten, Licht Uit en Thunder. Het duo heeft het publiek doen dansen, zingen, hakken en moshen.  Net voordat ze het podium verlieten, zijn ze beiden gesprongen in het publiek. Handen staken in de lucht om hun op te vangen, prachtig om te zien. Een sprong in de wildernis, een energieke afsluiter, dat was het zeker. Het licht ging uit, einde van de show. ‘We want more’ klonk over het terrein. Maar helaas komt aan alles een einde, ook aan deze mooie avond.

  Yasmin Gheisari

  But no stress, more komt nog de volgende dagen. Pukkelpopkwartier gaat nog drie dagen door, met artiesten als onder andere Whispering Sons, Bazart, Charlotte De Witte en The Subs. Nog drie dagen dik feest dus. 

  Auck Schover
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie