More

  PS5 kopen? Verschillende webwinkels, waaronder Amazon.nl en Intertoys, plaatsen nieuwe lading PlayStation 5 online

  Advertentie

  -

  De dag waarop gamers al wekenlang radeloos op wachten, is eindelijk aangebroken. Verschillende webwinkels hebben een nieuwe lading PlayStation 5-spelconsoles online geplaatst. Vermoedelijk zullen meerdere webwinkels in de komende dagen volgen.

  Zo’n drie maand na de lancering van de nieuwe generatie spelconsole van Sony, de PS5, blijft het moeilijk om een toestel op de kop te tikken. Gamers wereldwijd zijn al maandenlang op zoek naar het nieuwe paradepaardje van de Japanse fabrikant. Het beperkte aanbod dat al maanden aansleept, blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Doordat verschillende technologiebedrijven grote hoeveelheden chips bestellen (zoals voor de PS5 en de Xbox Series X) is de fabrikant overbevraagd en kan deze de grote hoeveelheid chips niet op tijd leveren.

  Vermoedelijk speelt ook de coronacrisis mee doordat fabrieken wekenlang de deuren moesten sluiten. Het tekort aan chips zou nog tot het midden van 2021 aanhouden, aldus AMD.

  Botnetwerken

  Door het erg beperkte aanbod zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid. Want eens een nieuwe lading van de PS5 online komt, duurt het slechts enkele minuten vooraleer alle toestellen verkocht zijn. Dat komt enerzijds door de grote vraag, maar anders kopen botnetwerken de toestellen automatisch op, om ze nadien aan hoge prijzen op veilingsites door te verkopen.

  Ook de Nederlandse retailer Bol.com zag hoe de populariteit van de PS5 ongeziene hoogtes kende. Zo was bij de vraag bij de vorige grote levering – die begin december plaatsvond – zo groot, dat ze teveel consoles verkochten. Hierdoor konden ze niet alle kopers een exemplaar opsturen,  waardoor ze een reserveringslijst moesten opstellen. Pas eind januari heeft Bol.com de reserveringlijst grotendeels kunnen afwerken.

  Dit zijn de geruchten

  Volgens verschillende bronnen, waaronder een meermaals correct geïnformeerde bron op Telegram-kanaal PS5 Chat ontvingen zowel Coolblue als Bol.com een nieuwe lading toestellen. Coolblue zou begin februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions ontvangen hebben.

  Ook Bol.com zou begin februari – specifieker op vrijdag 5 februari – een lading van 4.000 Disk Editions ontvangen hebben. Let op: dit blijft een gerucht. Door de lange wachttijd – het is ondertussen bijna 20 dagen na de zogezegde levering – beginnen we te twijfelen aan de correctheid van dit nieuws. Al beschikte de bron, bij vorige leveringen, over correcte informatie. Ondertussen laat de insider niets meer van zich horen. We denken dat het om fake news ging.

  Al kan je jezelf toch best ook abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. De klantendienst sturen heeft weinig zin, zij zullen toch geen informatie lossen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  De komende dagen blijf je dus best Bol.com en Coolblue in de gaten houden. De vorige drop van Bol.com vond om 10 uur plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan

  Verder zou Game Mania (BE en NL) zo’n 2.500 consoles ontvangen hebben, maar die zouden voorbehouden zijn voor pre-orders. Vermoedelijk zijn er geen overschotten.

  Ook Mediamarkt zou een lading ontvangen hebben, maar het zou gaan om een beperkte levering om de pre-order lijst af te werken.

  Ook Dreamland, Cora en Fnac zouden de afgelopen weken toestellen ontvangen hebben. Al lijkt het te gaan om toestellen die voor pre-orders voorbehouden waren. Zo lijkt de kans op een vrije verkoop klein.

  Plotseling nieuwe leveringen

  Op dinsdag 23 februari gooiden zowel Amazon.nl, als Intertoys onverwacht een nieuwe lading online. Amazon begon er iets voor 10 uur ’s ochtends aan met een lading PlayStation 5 Digital Edition. Rond het middaguur plaatste de Nederlandse speelgoedketen Intertoys een lading Digital Edition online. Door de grote toevloed van kopers, begaf hun website het even. Rond 13 uur plaatste Nedgame PS5 Disk Edition-bundels online.

  Het lijkt er dan ook op dat een nieuwe lading toestellen in de EU aangekomen is en dat we binnenkort nog meer toestellen bij de Belgische en Nederlandse retailers kunnen verwachten. In het Verenigd Koninkrijk vonden de afgelopen dagen al enkele drops met PS5 Digital Edition plaats. Daar worden nu ook PS5 bundels verkocht. De verwachting is dat ook Disk Editions binnenkort online geplaatst worden.

  De website van Intertoys kon de drukte niet

  Het is daarom ook interessant om de leveringen in het VK in de gaten te houden. Zij beschikken traditioneel enkele dagen eerder over nieuwe ladingen.

  Volgens het Britse PS5 Stock Alerts worden er de komende dagen zo’n 40.000 toestellen verwacht in het VK. Dat is veel meer dan bij vorige leveringen, de hoop bestaat dan ook dat ook de Benelux binnenkort over een grote lading kan beschikken. De afgelopen dagen waren al enkele kleine drops in het VK, de komende week worden nieuwe ladingen verwacht, aldus gespecialiseerde Britse bronnen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer