More

  PS5 kopen? Verkoop van PlayStation 5 bij Mediamarkt loopt helemaal fout

  Advertentie

  -

  Wat een mooie dag voor veel gamers had moeten worden, draaide uit op een fiasco. Op vrijdag 19 maart zaten duizenden gamers voor hun computer om een PS5 bij Mediamarkt te kopen, maar door technische problemen verkocht de elektroketen units die ze niet in stock hadden.

  Sinds de lancering op 19 november blijft het enorm moeilijk om een PlayStation 5 te bemachtigen. De nieuwste generatie spelconsole van Sony komt maar met mondjesmaat aan in Europa en de Benelux. De Japanse producent Sony gaat gebukt onder enorme productieproblemen door het wereldwijde tekort aan computerchips. Door de grote vraag naar chips voor smartphones en laptops, maar ook de lancering van de PS5 en de Xbox Series X is er een groot tekort op de wereldwijde markt.

  Volgens chipmaker AMD zullen de tekorten nog tot midden 2021 aanhouden. PlayStation-topman Jim Ryan, meldde aan Amerikaanse media dat de productie van de PS5 door het tekort aan chips niet opgedreven kan worden. Er zou momenteel nog geen oplossing in zicht zijn. Je kan ervan uitgaan dat er nog tot in de zomer tekorten zullen zijn. Volgens Ryan is het zelfs niet zeker dat de productie voldoende hoog zal zijn om iedereen een PlayStation 5 te garanderen voor de feestdagen.

  Zo verliep 2021

  Zoals verwacht waren er in 2020 weinig consoles beschikbaar, maar ook in 2021 keerde het tij niet. In januari werd een beperkte levering genoteerd bij verschillende retailers, nadien was het wachten tot 23 februari. Toen plaatste het Nederlandse Intertoys onverwacht een nieuwe lading online. Ook het Nederlandse filiaal van Amazon verkocht een heleboel PlayStation 5 Digital Editions in februari. Nedgame verkocht tevens bundels.

  Ook Coolblue en Bol.com konden in maart een heleboel gamers gelukkig maken. Zo plaatste Bol.com een lading nieuwe spelconsoles online. Coolblue besloot om een loting te organiseren met 1.600 spelconsoles, zij konden op maandag 8 maart de verkochte units op de post doen.

  De geruchten op een rijtje

  Zekerheid over nieuwe ladingen is er nooit. Al zijn we voorzichtig positief over de voorraden voor de komende week. Retailer Coolblue (aff.) organiseert op dinsdag 23 maart een nieuwe loting. Zij zullen 800 PS5-units verloten.

  Mediamarkt (aff.) organiseerde op vrijdag 19 maart een verkoop, al liep die voor velen niet goed af. Door een aankondiging via mail waren duizenden gamers op de hoogte van de verkoop die om 10 uur zou plaatsvinden. Pas iets voor 11 uur stelde de elektroketen de units ter beschikking op hun webshop voor verkoop, maar al snel bleken er meer units dan toegelaten verkocht. Zo kregen veel gamers in de loop van de avond een mailtje toegestuurd, waarmee hun order geannuleerd werd.

  Bij de Nederlandse retailer Bol.com is het ondertussen al twee weken stil. Wanneer een nieuwe levering daar aankomt, is nog onbekend. Al wijst de levering bij Mediamarkt en Coolblue erop, dat ook Bol.com binnenkort een verse voorraad kan verwachten. Om op de hoogte te blijven kan je jezelf best abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  Afgelopen week konden verschillende Amazon-webwinkels grote hoeveelheden units verkopen. Amazon Duitsland en Spanje hebben hun nieuwe voorraad al online geplaatst.

  Het loont in de zoektocht naar een PS5 om ook af en toe eens over het Kanaal te kijken. Bij vorige leveringen in de Benelux werden daags voordien ook leveringen uitgevoerd bij retailers in het Verenigd Koninkrijk. Het goede nieuws is dat in het VK opnieuw verschillende drops hebben plaatsgevonden. Samen met de recente drops bij Amazon, Mediamarkt en Coolblue lijkt het erop dat een nieuwe lading consoles aangekomen is in Europa en dat je de komende dagen beter alert blijft.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony was een tijd geleden op zoek naar een verantwoorde voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken.

  Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt. Een startdatum voor de webwinkel is nog niet bekend.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer