More

  PS5 kopen? Update: waar is de kans het grootst op nieuwe PlayStation 5 levering

  -

  Het blijft wachten op een nieuwe drop van de PlayStation 5 bij Belgische en Nederlandse retailers. Al lijkt het erop dat er minder informatie zal uitlekken, na verschillende klachten bij retailers, dat meldt TechTastic.

  Het is bijna drie maand geleden dat de PlayStation 5 gelanceerd werd. Toch blijkt het moeilijk om een console op de kop te tikken, dat komt doordat het aanbod de vraag niet kan volgen. Dat blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Door de lancering van de PS5 en de nieuwe Xbox Series X is er een enorme vraag naar chips van AMD, zo hoog dat de fabrikant niet kan volgen. Ook stond de productie door de coronacrisis een tijdland op een laag pitje.

  Al betekent dat niet dat de PS5 populairder is dan zijn voorganger. Zo werd de nieuwe generatie tot eind vorig jaar 4,5 miljoen keer verkocht. Een gelijkaardig aantal als tijdens de lancering van de PS4 in 2013.

  Door het beperkte aanbod zijn de toestellen bij iedere verkoop na enkele minuten uitverkocht. Dat komt enerzijds door de grote vraag, maar anderzijds kopen botnetwerken de toestellen automatisch op, om ze nadien aan hogere prijzen op veilingsites door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. 

  Nieuwe ladingen voor de Benelux

  De laatste grote levering, die online verscheen, dateert van begin december bij Bol.com. Toen verkocht de Nederlandse retailer teveel consoles, waardoor ze een reserveringslijst moesten opstellen. Die werd eind januari afgewerkt. Ook het Nederlandse Intertoys gooide eind januari een lading online. 

  Tot heel recent lekte een welingelichte insider van het Telegram-kanaal PS5 Chat geregeld informatie, maar die stroom werd onlangs stopgezet. Volgens TechTastic hebben verschillende retailers bij Sony geklaagd, nadat gamers de klantendiensten bestookten met vragen over de correctheid van de informatie.

  De insider had vaak correcte informatie. Zo was er melding van leveringen bij het Belgische Dreamland, Fnac en Cora. Ook de informatie die geplaatst werd over leveringen bij Amazon.nl (en Amazon.de) bleek correct te zijn. Zij gooiden op 2 februari een heleboel nieuwe consoles online.

  Waar is de kans het grootst?

  Als we PS5 Chat mogen geloven, vonden er verschillende leveringen plaats. De Nederlandse retailer Coolblue zou onlangs 400 Disk Editions en 300 Digital Editions ontvangen hebben, doordat een pagina online werd geplaatst die wees op een loting. Later op de dag verklaarde de retailer dat er uiteindelijk geen loting zal plaatsvinden. 

  Game Mania (BE en NL) zou zo’n 2.500 consoles ontvangen hebben, maar die zouden voorbehouden zijn voor pre-orders. Vermoedelijk zijn er geen overschotten.

  De grootste kans die blijf je maken bij Bol.com. Volgens PS5 Chat ontvingen ze op vrijdag 5 februari een lading van 4.000 Disk Editions. Door het strenge winterweer zouden postdiensten het verkeer vanuit Bol.com beperkt hebben. Nu het opnieuw dooit, zou een drop nabij kunnen komen. Let op: dit blijft een gerucht. Je kan jezelf best abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. De klantendienst sturen heeft weinig zin, zij zullen toch geen informatie lossen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  Ook Mediamarkt zou een lading ontvangen hebben, maar het zou gaan om een beperkte levering om de pre-order lijst af te werken.

  Verder houden Belgen ook het best Dreamland in de gaten houden, maar ook de winkels van Cora en Fnac lijken een goede kans te maken. Al is het niet meteen duidelijk of ze ook toestellen in vrije verkoop zullen plaatsen. 

  Bij Bol.com maak je de grootste kans. Hun vorige drop vond rond 10u ’s ochtends plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan. Ook Intertoys plaatste de vorige levering rond 10 uur ’s ochtends online.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie