More

  PS5 kopen? Sony PlayStation Direct-winkel komt in 2021 naar België en Nederland

  Advertentie

  -

  Sony zal binnenkort zijn hardware zelfstandig in België en Nederland verkopen via PlayStation Direct. Of dat een invloed heeft op de beschikbaarheid van de PS5 is onbekend. 

  Sony zal zijn webwinkel ‘PlayStation Direct’ in Europa lanceren. Via de webwinkel verkoopt de Japanse producent eigen spelconsoles, games, controllers en hoofdtelefoons. Op dit moment worden die via lokale retailers verkocht, maar via PlayStation Direct zou Sony die ook rechtstreeks kunnen aanbieden aan Europese consumenten. Ook andere elektronicabedrijven zoals Apple en Samsung verkopen al langer rechtstreeks hun eigen producten, maar ook minder bekende bedrijven zoals het Chinese Xiaomi openen alsmaar vaker fysieke winkels.

  In dit geval zal Sony geen fysieke winkel openen, maar zullen ze hun toestellen aanbieden via een webwinkel. In de VS doen ze dat al sinds 2019. Eerder schreven we al dat Sony op zoek was naar een (Britse) verantwoordelijke voor de Europese PlayStation Direct-winkel. Die lijken ze nu te hebben gevonden, want in een bedrijfspresentatie van PlayStation-topman Jim Ryan valt te lezen dat de PlayStation Direct-winkel in 2021 naar Europa komt.

  Naast de opening van een PlayStation Direct-winkel in het VK, zou de webwinkel ook naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Ierland komen.

  Nog tot 2022

  De afgelopen weken zijn er sporadisch nieuwe leveringen van PS5-spelconsoles, al blijft het moeilijk om een PS5 op de kop te tikken. De schaarste zou nog tot 2022 aanhouden, zo vertelde Sony aan analisten volgens Bloomberg. Op donderdag verschenen op de webwinkel van Coolblue bundels met de nieuwe PS5. Eerder deze maand konden Amazon.uk en Bol.com nieuwe ladingen online gooien.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer