More

  PS5 kopen? Sony huurt vliegtuigen in om PlayStation over te vliegen

  Advertentie

  -

  Ben je nog steeds op zoek naar een PS5? Sony doet er alles aan om voldoende toestellen naar hier te krijgen. In het VK huren ze er zelfs vliegtuigen voor in.

  Een PS5 voor kerst fixen? Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Nog steeds kampt Sony met grote achterstanden in hun productie door het tekort aan semi-conductoren. Daardoor kan Sony de productie van de spelconsoles maar moeilijk opvoeren. Dat is opvallend nieuws, want over een tiental dagen viert Sony de eerste verjaardag van de PlayStation 5. Het bedrijf kan een jaar later de enorme vraag nog steeds niet bijbenen.

  Boeing 747’s inhuren

  Al doet Sony er alles aan om voldoende units te maken en te verschepen. Zo schrijft de Britse krant The Sun dat het bedrijf jumbojets inhuurt om ladingen naar het Verenigd Koninkrijk te verschepen. Een eerste vlucht, Korean Air Cargo vlucht KE9503, vloog op 1 november tussen Seoul en Londen. In totaal zouden drie Boeing 747’s nog voor midden november tussen het VK en Azië vliegen.

  Normaal gezien verscheept Sony zijn spelconsole met grote containerschepen van de productielocaties in Azië naar Europa. Nu dat ze vliegtuigen inhuren, lijkt het erop dat ze ofwel niet voldoende containercapaciteit kunnen bekomen om voldoende units naar het VK te verschepen, ofwel de units sneller willen transporteren. Dat is ook logisch, want traditioneel zijn de feestdagen hoogdagen voor spelconsolemakers. Zeker nu de PS5 bijna een jaar uitgebracht is, raakt het geduld van gamers stilaan op.

  Of Sony ook toestellen naar het Europese vasteland per vliegtuig zal sturen is nog niet bekend, al lijkt dat wel waarschijnlijk. Het zal Sony in staat stellen om sneller units van Azië naar Europa te transporteren. Eerder dit jaar maakte Sony CFO Hiroki Totoki bekend dat er voldoende chips aangekocht waren om 14,8 miljoen PS5 spelconsoles te produceren in 2021. Vermoedelijk zal Sony het merendeel daarvan nog voor de kerstdagen in de rekken willen leggen. Dan kan het inhuren van cargovliegtuigen bijdragen aan een verminderde transporttijd. Zo kan een vliegtuig de afstand in een halve dag overbruggen, terwijl per schip een dertigtal dagen nodig zijn.

  Momenteel verlopen de leveringen nog met containerschepen, dat zorgt ervoor dat er pas om de paar weken nieuwe leveringen bij Belgische en Nederlandse retailers zijn. Zo werden in oktober nog PS5’s (betalend) verloot bij Coolblue. Al ben je dan wel vaak verplicht om games en accessoires erbij te kopen.

  Eigen webwinkel van Sony?

  Al is er nog een bijkomend sprankeltje hoop. Eerder dit jaar plande Sony de oprichting van een Europese ‘PlayStation Direct’-winkel. Via de webwinkel wil de Japanse producent eigen spelconsoles, games, controllers en hoofdtelefoons verkopen. Dat doen ze nu al in de Verenigde Staten.

  Eerder schreven we al dat Sony op zoek was naar een (Britse) verantwoordelijke voor de Europese PlayStation Direct-winkel. Die lijken ze te hebben gevonden, want in een bedrijfspresentatie van PlayStation-topman Jim Ryan valt te lezen dat de PlayStation Direct-winkel in 2021 naar Europa komt.

  Naast de opening van een PlayStation Direct-winkel in het VK, zou de webwinkel ook naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Ierland komen.

  Check de voorraden bij onze partners

  Lees ook: Dit zijn de beste gadgets en domotica voor minder dan 150 euro

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer