More

  PS5 kopen? PlayStation opent PlayStation Direct-webwinkel: nog geen PS5 in voorraad

  Advertentie

  -

  Je kan voortaan ook PlayStation hardware en games rechtstreeks van de Japanse fabrikant Sony aankopen. Het bedrijf lanceerde vandaag een webwinkel in ons land. Al kan je er de PS5 nog niet kopen. 

  Afgelopen week lanceerde Sony de eerste Europese PlayStation Direct-winkel door de lancering van een Duitse webshop. Ze maakten meteen bekend dat ook andere landen, zoals België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zeer binnenkort op een webwinkel konden rekenen.

  Vandaag was het eindelijk zover: de PlayStation Direct-store is beschikbaar in België en Nederland. Ook in Frankrijk kan je nu bestellen op de website. Op de site kan je terecht voor hardware van Sony: zo kan je er bijvoorbeeld een Pulse 3D-headset kopen of een DualSense-controller, maar ook games zijn er te koop. Denk aan Returnal of Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

  Voorlopig vind je op de Direct-webwinkel nog geen PlayStation 5. Zo krijg je de melding dat de PS5 momenteel niet op voorraad is. Op dit moment maakt Sony ook geen details bekend over wanneer de spelconsole er beschikbaar zal zijn. Wat we wel weten is dat in de Verenigde Staten geïnteresseerden zich kunnen inschrijven op een wachtlijst. Op bepaalde momenten stuurt Sony dan uitnodigingen uit, die een weblink bevatten. Via de link kan je dan een unit kopen. Het is onbekend of Sony deze methode ook in Europa zal hanteren.

  Bij Bol.com en Coolblue

  Momenteel moet je dus voor een nieuwe PS5 bij de lokale Belgische en Nederlandse retailers zijn, zoals Coolblue, Bol.com, Dreamland en Mediamarkt. Ongeveer één keer per maand ontvangen ze een nieuwe lading en brengen ze deze in verkoop. Ook Amazon kan geregeld nieuwe voorraden in verkoop plaatsen. Wil je een PS5 voor kerst? Blijft regelmatig de voorraden bij de retailers checken. Je kan je bovendien nog steeds inschrijven Bol.com via de ‘hou mij op de hoogte’-knop (aff.)

  Vliegtuigen ingehuurd

  Ondertussen doet Sony er alles aan om voldoende units te produceren en te verschepen. Ze huurden er zelfs Boeing 747′s voor in. Zo vlogen er begin november enkele toestellen tussen Azië en het Verenigd Koninkrijk. Dat is uniek, want normaal gezien transporteert Sony zijn consoles met containerschepen. Vermoedelijk wilt Sony zo veel mogelijk units in Europa krijgen voor de feestdagen. Transport per schip duurt mogelijk te lang, waardoor units te laat zouden aankomen. Er zouden dit jaar zo’n 14,8 miljoen spelconsoles geproduceerd worden, zo meldde Sony CFO Hiroki Totoki eerder al.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer