More

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 bij Coolblue in België en Nederland

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 bij Coolblue in België en Nederland

  -

  Een nieuwe lading Sony PlayStation 5 is in België en Nederland aangekomen. Nadat er in het eerste deel van de maand leveringen plaats vonden bij Coolblue en Nedgame, vonden er vandaag nieuwe leveringen plaats bij Coolblue. Vermoedelijk zullen meer retailers volgen met nieuwe ladingen.

  Een PS5 op de kop tikken is een van de moeilijkste opdrachten ooit. Want al sinds de release in november 2020 vind je het nieuwe paradepaardje van Sony amper. De oorzaak is nog steeds het wereldwijde tekort aan halfgeleiders en chips. Dat komt enerzijds door de coronacrisis, maar anderzijds ook door een grote brand bij een belangrijke fabrikant van halfgeleiders. Daardoor worstelt Sony, maar ook de autosector met tekorten. Daardoor is het op sommige automodellen tot een jaar lang wachten.

  Check de voorraden (aff.)

  Europese chips

  Gelukkig zijn er wel oplossingen in de maak. Zo kondigde de Europese Commissie onlangs aan dat ze 43 miljard zullen investeren in de Europese chipindustrie, zo willen ze de productie opnieuw naar Europa halen en willen ze kleinere en snellere Europese chips. Momenteel wordt het merendeel van de chips in Azië gemaakt. Dankzij het plan van de Commissie heeft chipmaker Intel beslist om 80 biljoen euro te investeren in een nieuwe fabriek in Magdeburg in Duitsland. Al zal die nieuwe fabriek niet meteen verlichting bieden voor het chiptekort, want de productie zou pas in 2027 kunnen opstarten.

  Dat weet ook Sony, want zij verwachten nog heel 2022 tekorten. Dat zei de CFO van Sony aan Bloomberg. Fabrikant Intel verwacht nog tekorten tot in 2023. Al zou de hele situatie nog een pak erger kunnen worden, want door Russische inval in Oekraïne zou de wereldwijde productieketen opnieuw verstoord kunnen worden. Zo is Oekraïne een belangrijke producent van neon gas. En net dat gas is noodzakelijk voor het maken van halfgeleiders. Chipmakers zijn wel voorbereid op het probleem, maar tekorten zouden niet te lang mogen aanhouden.

  Leveringen in maart 2022

  Tot nu toe kwamen er maar sporadisch nieuwe leveringen van de PS5 binnen bij Europese retailers. Dat komt waarschijnlijk door de inhaalbeweging die Sony eind 2021 maakte voor de feestdagen. Toen kozen ze er zelfs voor om pas geproduceerde spelconsoles per vliegtuig naar Europa te transporteren. Daardoor moesten de consoles geen reis van 30 dagen afleggen, maar legden ze op een aantal dagen de reis van fabriek tot consument af.

  Al lijkt er beterschap op komst. Want begin maart had MediaMarkt Nederland nieuwe spelconsoles op stock. Een maand eerder hadden de Belgische winkels van MediaMarkt units op stocks. Al vinden de grootste drops plaats bij Amazon. Je kan dan kiezen uit Amazon Nederland, Amazon Duitsland, Amazon Frankrijk, Amazon Spanje en Amazon Italië. De Britse winkel Amazon.uk kan je beter vermijden, want je zal niet alleen een adapter nodig hebben voor de Britse stekker, maar ook extra budget moeten voorzien. Zo moet je sinds de Brexit ook BTW en invoerrechten betalen op items uit Britse webshops.

  Om inzicht te krijgen op leveringen bij Belgische en Nederlandse webwinkels, kijken we geregeld naar het Verenigd Koninkrijk. Leveringen bij Britse retailers lopen vaak gelijk met leveringen bij retailers op het vasteland. Verschillende kanalen op Twitter verwachten voor 31 maart een nieuwe drop bij Amazon.uk. Dat betekent dat ook andere Amazon-webwinkels nieuwe consoles zullen krijgen. Let op: want sinds kort verplicht Amazon een Prime-lidmaatschap om een PS5 te kunnen kopen.

  Check de voorraden (aff.)

  De eerste tekenen van nieuwe ladingen zijn ook bij ons te zien want op 8 maart waren er PS5’s te koop via de Coolblue-app. Ook bij Nedgame (aff.) zijn er op 11 maart nieuwe leveringen geweest. Ook op 22 maart waren er nieuwe consoles in voorraad bij Coolblue. Sinds kort verkopen zij ook losse consoles. Zo ben je niet meer verplicht om bundels af te nemen bij Coolblue.

  De kans is groot dat we ook bij MediaMarkt, Bol.com en Amazon nieuwe voorraden zien verschijnen. Het is aangeraden om de websites te bezoeken en op zoek te gaan naar abonnement-diensten. Zo krijg je als eerste een melding wanneer nieuwe consoles beschikbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij Bol.com (aff.).

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer