More

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 België en Nederland bij Amazon en Mediamarkt

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 België en Nederland bij Amazon en Mediamarkt

  -

  Ben je op zoek naar een Sony PlayStation 5? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We sommen op waar je de voorbije dagen een PS5 kon kopen en waar binnenkort misschien nieuwe leveringen te vinden zijn.

  Sinds de release in november 2020 is de nieuwe spelconsole van Sony, de PS5, amper te verkrijgen. De oorzaak is het tekort aan semiconductoren en chips. Enerzijds komt dat door een grote achterstand door de coronapandemie, maar ook tegenslagen, zoals een grote brand bij een belangrijke fabrikant van halfgeleiders hebben de productie vertraagd. Ook de autosector worstelt daardoor al een tijdje met tekorten.

  Check de voorraden (aff.)

  Leveringen in mei 2022

  In 2022 waren er voorlopig maar weinig nieuwe leveringen van de PS5. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door het grote aantal leveringen dat Sony eind 2021 plande voor de feestdagen. Toen hebben ze vermoedelijk de volledig beschikbare productievoorraad verkocht. Daarvoor hebben ze zelfs vrachtvliegtuigen ingehuurd, terwijl het transport normaal per schip verloopt.

  Er is wel beterschap op komst. Want begin maart had MediaMarkt Nederland nieuwe spelconsoles op stock. Een maand eerder hadden de Belgische winkels van MediaMarkt units op stocks. Al vinden de grootste drops plaats bij Amazon. Je kan dan kiezen uit Amazon Nederland, Amazon Duitsland, Amazon Frankrijk, Amazon Spanje en Amazon Italië. De Britse winkel Amazon.uk kan je beter vermijden, want je zal niet alleen een adapter nodig hebben voor de Britse stekker, maar ook extra budget moeten voorzien. Zo moet je sinds de Brexit ook BTW en invoerrechten betalen op items uit Britse webshops.

  De voorbije weken waren er verschillende leveringen. Onder andere bij de webwinkels van Amazon vonden er verschillende drops plaats. De webwinkels van Amazon in VK, Frankrijk en Duitsland zijn reeds aan de beurt geweest. Het zou kunnen dat er zeer binnenkort nog een levering bij Amazon Nederland volgt.

  Voor het weekend kon je ook bij MediaMarkt terecht voor een PS5. Op dit moment zijn alle units in de webwinkel uitverkocht. De kans is groot dat we binnenkort nog drops zien bij Bol.com en Coolblue. Het is aangeraden om de websites te bezoeken en op zoek te gaan naar abonnement-diensten. Zo krijg je als eerste een melding wanneer nieuwe consoles beschikbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij Bol.com (aff.).

  Check de voorraden (aff.)

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer