More

  PS5 kopen? Nieuwe lading van de PlayStation 5 was op 2 minuten uitverkocht bij Bol.com

  Advertentie

  -

  Nog nooit was de vraag naar de nieuwe generatie spelconsoles zo groot. Nu we met z’n allen thuis zitten, wilt iedereen de nieuwe PS5 van Sony in huis halen. Een nieuwe lading bij retailer Bol.com was op 2 minuten de deur uit.

  Ongelofelijk populair is de nieuwe PS5. De spelconsole is sedert een tweetal weken in de Benelux te verkrijgen, maar is overal in een mum van tijd uitverkocht. Dat is te wijten aan de gigantische vraag en het erg beperkte aanbod. Sony kan namelijk niet voldoende toestellen opleveren om de vraag bij te benen. Webwinkel Coolblue (aff.) beschikte bij de eerste verkoop over slechts 199 stuks, dat was voor de gehele Benelux. Andere retailers, zoals elektroketen MediaMarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Sony: nieuwe lading voor einde van het jaar

  Gelukkig kwam Sony op 25 november met goed nieuws: “We willen alle gamers bedanken om van de PS5-lancering onze grootste ooit te maken. De vraag naar de PS5 is ongezien, dus wouden we bevestigen dat er meer PS5’s bij de retailers beschikbaar zullen zijn voor het einde van het jaar – blijf in contact met de lokale retailers”, schreven ze op het Twitter-account van PlayStation. 

  Bol.com: op 2 minuten uitverkocht

  Via Twitter maakte Bol.com (aff.) eerder al bekend dat er begin december een tweede lading spelconsoles in aantocht was. Toen er op donderdag 3 december een nieuwe lading spelconsoles in het VK aankwam, werd ook duidelijk dat de Benelux in de nabije toekomst aan de beurt ging komen. Op Twitter reageerde Bol.com dat het voor “een dezer dagen” zou zijn.

  Op vrijdag 4 december was het zover. Iets voor 11 uur gooide Bol.com een nieuwe lading online. Rond 11.11 moest de retailer via Twitter melden dat alle nieuwe spelconsoles opnieuw uitverkocht waren. Op slechts twee minuten werden alle toestellen verkocht. De vraag blijft dan ook immens groot. Klanten die een herinneringen hadden ingesteld, kregen een mailtje en hebben zich massaal naar de webwinkel gehaast.

  Het lijkt er dan ook op dat de nieuwe voorraad in de Benelux is aangekomen, ook webwinkels in Duitsland en het VK hebben namelijk hun tweede lading ontvangen en verkocht. Vermoedelijk zullen andere Belgische en Nederlandse webwinkels zeer binnenkort volgen. Het blijft dan ook aangeraden om de websites van de lokale retailers regelmatig te bezoeken en je eventueel te abonneren op meldingen.

  PS5 voor kerst?

  Heb je naast de voorraad bij Bol.com gegrepen? Geen paniek, de komende dagen volgen vermoedelijk nog enkele nieuwe kansen bij andere webwinkels. Het blijft dan ook de boodschap om paraat te staan, zodanig dat je snel kan bestellen.

  Omdat er per levering weinig toestellen geleverd worden, blijft het twijfelachtig of iedereen – die dat wenst – een PS5 voor kerst kan kopen. Vermoedelijk zal wel nog een nieuwe levering spelconsoles volgen voor de feestdagen. Gamers die een PS5 voor kerst willen, houden dus maar beter de lokale retailers in de gaten.

  Blijf dus zeker de websites van Bol.com (aff.), Coolblue (aff.), MediaMarkt en andere retailers in de gaten de houden. Snel zijn is de boodschap.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer