More

  PS5 kopen? Nieuwe lading van “15.000” PlayStation 5 voor België en Nederland

  Advertentie

  -

  Er lijkt eindelijk een heleboel PlayStation 5-consoles naar de Benelux te komen. Nadat afgelopen week bij verschillende retailers al een bescheiden levering plaatsvond, zouden er de komende dagen tot 15.000 consoles naar de Benelux komen, dat schrijft een insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat.

  Meer dan twee maand na de lancering van de nieuwe spelconsole van Sony, de PlayStation 5, blijft het enorm moeilijk om het toestel op de kop te tikken. Gamers gingen sinds november op zoek naar de nieuwe PS5, maar werden keer op keer teleurgesteld. De populariteit van het toestel was ongezien en het aanbod bleek te happeren. Dat blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Zo ligt de vraag veel hoger dan hetgeen de fabrikant kan produceren, zowel de PS5 als de nieuwe Xbox Series X gebruiken namelijk chips van AMD.

  Het beperkte aanbod zorgt er dan ook voor dat bij iedere verkoop de toestellen na enkele minuten uitverkocht zijn. De zoektocht wordt bovendien bemoeilijkt door botnetwerken die de toestellen automatisch aankopen, om nadien aan hogere prijzen op veilingsites door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. 

  Vorige levering dateert van december

  Zo is het bij Bol.com al van 4 december geleden dat ze een nieuwe lading in ontvangst konden nemen. Ook toen bleek het om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de volledige lading uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij komen nu wel als eerste aan bod bij de volgende levering. De eerste leveringen bij Bol.com gingen afgelopen woensdag van start. 

  Op 16 december kon Mediamarkt onverwacht een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden leveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Nieuwe lading aangekomen in Benelux

  De Nederlandse speelgoedketen Intertoys gooide afgelopen donderdag onaangekondigd een lading PS5-spelconsoles online. Volgens een doorgaans welingelichte insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat worden er in het tweede deel van deze week zo’n 15.000 PS5 Disk Edition beschikbaar gesteld voor Nederland en België. De afgelopen dagen ontvingen onder andere het Belgische Dreamland, Fnac en Cora nieuwe toestellen. Ook Game Mania ontving een heleboel spelconsoles.

  Wie nog geen pre-order heeft geplaatst, kan terecht bij Bol.com en Amazon.nl. Daar worden de toestellen in vrije verkoop gebracht. Al zou de verkoop bij Bol.com op een sisser kunnen uitdraaien. Doordat een aantal klanten bij de vorige verkoop geen PS5 hadden ontvangen, maar wel hadden betaald, heeft de Nederlandse retailer nog een reserveringslijst af te werken. Volgens het welingelichte Telegram-kanaal zou Bol afgelopen dinsdag 2.200 toestellen ontvangen hebben, maar daarmee zou de reserveringslijst maar net afgewerkt kunnen worden. Tot op de dag van vandaag heeft Bol.com nog geen toestellen online geplaats.

  Een andere optie is Amazon.nl, al zijn zij afhankelijk van de Duitse evenknie Amazon.de. Zij ontvingen op 28 en 29 januari grote leveringen en die werden op 2 februari online geplaatst en waren in een mum van tijd uitverkocht.

  Wie op zoek is naar een spelconsole blijft de komende dagen en uren best alert. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online plaatsen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  Waar is de kans het grootst?

  Als we PS5 Chat mogen geloven, worden de komende dagen grote aantallen PS5 geleverd. Zo zou Dreamland (BE) op woensdag 1.000 Disk Editions ontvangen, Intertoys (NL) ontvangt er evenveel. Op donderdag zou Dreamland er opnieuw 1.000 ontvangen. Ook Cora (800) en Fnac (600) ontvangen grote nieuwe leveringen. De Nederlandse retailer Coolblue zou op vrijdag zo’n 700 consoles ontvangen.

  België lijkt op dit moment iets meer consoles te ontvangen dan Nederland. Belgen kunnen dan ook het best Dreamland in de gaten houden, maar ook de winkels van Cora en Fnac lijken een goede kans te maken. Nederlanders houden vanaf woensdag best de website van Intertoys in de gaten. Ook Bol.com zou nog een kleine lading online kunnen plaatsen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer