More

  PS5 kopen? Nieuwe lading PlayStation 5 ten vroegste op 1 januari 2021, grote levering voor 7 januari

  Advertentie

  -

  Er zullen geen leveringen van de PlayStation 5 meer plaatsvinden voor begin 2021. Gamers die op zoek zijn naar de nieuwe spelconsole van Sony zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Nieuwe leveringen worden begin januari verwacht.

  Sinds de lancering in november zijn gamers wereldwijd in de ban van de PS5. De nieuwe generatie spelconsole van Sony is zo populair dat het toestel slechts na enkele minuten uitverkocht was in de Benelux. Al was het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt erg klein. Zo beschikte webwinkel Coolblue bij de lancering over 199 stuks, andere retailers, zoals Mediamarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Fabrikant Sony beloofde eind november via Twitter een nieuwe lading voor het einde van het jaar. Daardoor ontstond bij gamers de hoop dat Sony de productie op peil zou krijgen voor het einde van het jaar, zodat er tijdens de feestdagen voldoende toestellen beschikbaar zouden zijn. Al bleek die hoop tevergeefs.

  Bol.com: begin 2021

  Die nieuwe lading werd begin december geleverd. Retailer Bol.com (aff.) maakte via Twitter bekend dat ze een tweede lading op 4 december in ontvangst hadden genomen. Dat nieuws volgende een dag nadat in het VK een nieuwe lading aangekomen was. Het bleek opnieuw om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de lading volledig uitverkocht was.

  Daarmee leek ook de laatste hoop om een PS5 te bemachtigen voor kerst vervlogen. Retailers in het VK en de Benelux verwachten pas in januari 2021 een nieuwe lading. Desondanks kon Mediamarkt op 16 december – onverwacht – een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden uitleveren. Even nog ontstond – door berichten op sociale media – de hoop dat Amazon nog een levering voor kerst zou ontvangen, maar dat bleek uiteindelijk fake news.

  Wanneer kunnen we een nieuwe lading verwachten? Retailers in het VK verwachten ten vroegste vanaf 1 januari 2021 een nieuwe levering, met een grotere levering die ten laatste op 7 januari zou moeten aankomen. De Britse supermarktketen ASDA verwacht ten vroegste vanaf tweede kerstdag, maar ten laatste op 1 januari 2021 een lading spelconsoles. Aangezien de levering voor de Benelux gelijktijdig of kort nadien volgt, kunnen we een nieuwe levering van de PS5 vanaf 1 januari verwachten, maar waarschijnlijker op 7 of 8 januari. 

  Hou dan ook de websites van de retailers in de gaten. Bepaalde webwinkels leveren voorlopig enkel pre-orders uit, maar bij Amazon en Bol.com werken ze zonder pre-order. De kans is daar dan ook het grootst om een toestel te bemachtigen. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte als ze een levering ontvangen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer