More

  PS5 kopen? Nieuwe lading eind maart aangekomen in België en Nederland

  Advertentie

  -

  Nederlandse en Belgische retailers konden de afgelopen dagen een nieuwe lading PlayStation 5-spelconsoles aanbieden. Dat is goed nieuws, want nog steeds zijn er grote tekorten. 

  De leveringsachterstand bij Sony blijft tot ergernis leiden bij gamers. Sinds de lancering op 19 november blijft het over heel de wereld moeilijk om een PS5 op de kop te tikken. Nieuwe units komen in zeer beperkte aantallen aan in de Benelux. Producent Sony heeft namelijk te kampen met een tekort aan chips, een belangrijk onderdeel voor de spelconsoles. Dat komt door de grote vraag naar chips voor laptops, smartphones en de autosector. Al speelt de lancering van de PS5 en de Xbox Series X ongetwijfeld ook mee.

  Chipfabrikant AMD verwacht dat de tekorten nog zeker tot midden 2021 aanhouden. Ook PlayStation-baas Jim Ryan rekent pas vanaf de zomer op een verbetering van de situatie. Al is het volgens Ryan ook niet zeker dat de productie nadien sterk verhoogd zal kunnen worden.

  Zo verliep 2021

  Het blijft dan ook moeilijk om een console te bemachtigen. Tot nu vond iedere maand minstens één lading plaats. Al lijkt het tempo de laatste weken te verhogen, met meerdere ladingen per maand. In januari werd een beperkte levering genoteerd bij verschillende retailers, nadien was het wachten tot 23 februari. Toen plaatste het Nederlandse Intertoys onverwacht een nieuwe lading online. Ook het Nederlandse filiaal van Amazon verkocht een heleboel PlayStation 5 Digital Editions in februari. Nedgame verkocht tevens bundels.

  Ook Coolblue en Bol.com konden in maart een heleboel gamers gelukkig maken. Zo plaatste Bol.com een lading nieuwe spelconsoles online. Coolblue besloot om een loting te organiseren met 1.600 spelconsoles, zij konden op maandag 8 maart de verkochte units op de post doen.

  De geruchten op een rijtje

  Zekerheid over nieuwe ladingen is er nooit. Al is het zeker dat opnieuw een lading eind maart aangekomen is in de Benelux. Retailer Coolblue (aff.) organiseerde op dinsdag 23 maart een loting. Zij verkochten 800 PS5-units. Retailer Mediamarkt (aff.) organiseerde op vrijdag 19 maart een verkoop, al verliep die zeer chaotisch. Doordat de units te lang op de website online bleven, verkochten ze meer consoles dan ze werkelijk in stock hadden. Daardoor kregen veel gamers in de loop van de avond een mailtje toegestuurd, waarmee hun order geannuleerd werd.

  Nedgame verkocht de afgelopen dagen nieuwe bundels. Op 1 april plaatsen zij nog een PS5 Disk bundel online. Ook het Belgische Dreamland verkocht eerder deze week PS5’s.

  Afgelopen week konden verschillende Amazon-webwinkels grote hoeveelheden units verkopen. Amazon Duitsland en Spanje hebben hun nieuwe voorraad al online geplaatst. Amazon Italië plaatste op 30 maart een nieuwe voorraad online. Amazon Nederland verkocht op 23 maart nieuwe units. Aan diegenen die net geen konden kopen, lieten ze weten dat ze op 31 maart een unit konden verwachten. Verschillende kopers konden de afgelopen dagen en uren dan ook een PS5 ontvangen.

  Bij de Nederlandse retailer Bol.com is het ondertussen al drie weken stil. Wanneer een nieuwe levering daar aankomt, is nog onbekend. Al wijzen de nieuwe leveringen bij Mediamarkt, Coolblue, Nedgame, Dreamland en verschillende Amazon-filialen erop, dat ook Bol.com binnenkort een verse voorraad kan verwachten. Om op de hoogte te blijven kan je jezelf best abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  Het loont in de zoektocht naar een PS5 om ook af en toe eens over het Kanaal te kijken. Bij vorige leveringen in de Benelux werden daags voordien ook leveringen uitgevoerd bij retailers in het Verenigd Koninkrijk. Ook in het VK vinden de afgelopen dagen quasi continu nieuwe drops plaats. Samen met de recente drops bij Amazon, Mediamarkt, Nedgame, Dreamland en Coolblue lijkt het erop dat een nieuwe lading consoles aangekomen is in Europa en dat je de komende dagen beter alert blijft.

  Al lijkt er ook slecht nieuws op komst. Door de blokkering van het Suez-kanaal zouden er mogelijk vertragingen ontstaan bij de leveringen, aangezien nieuwe units per schip in Europa aankomen. De Britse keten John Lewis & Partners verwacht door ‘global shipping troubles’ een vertraging, zo schrijft PS5 UK Stock Alerts.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer