More

  PS5 kopen? “Lading van 4.000 PlayStation 5 bij Bol.com”, ook andere retailers ontvingen nieuwe levering

  Advertentie

  -

  Deze week zou je een nieuwe drop van de PS5 bij verschillende Belgische en Nederlandse retailers kunnen verwachten. Onder andere Game Mania en Bol.com hebben grote aantallen ontvangen, aldus een insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat.

  Bijna drie maand na de lancering van de PlayStation 5, blijft het enorm moeilijk om een console op de kop te tikken. Wereldwijd blijven gamers dan ook teleurgesteld, doordat het aanbod de vraag niet kan volgen. Dat blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Door de lancering van de PS5 en de nieuwe Xbox Series X is er een enorme vraag naar chips van AMD, zo hoog dat de fabrikant niet kan volgen. Al is de PS5 niet populairder dan zijn voorganger. Zo werd de nieuwe generatie tot eind vorig jaar 4,5 miljoen keer verkocht. Een gelijkaardig aantal als tijdens de lancering van de PS4 in 2013.

  Door het beperkte aanbod zijn de toestellen bij iedere verkoop na enkele minuten uitverkocht. Dat komt enerzijds door de grote vraag, maar anderzijds kopen botnetwerken de toestellen automatisch op, om ze nadien aan hogere prijzen op veilingsites door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. 

  Vorige levering dateert van december

  De Nederlandse retailer Bol.com kon op 4 december een nieuwe lading ontvangen. Al bleek het ook toen om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de volledige lading uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij kwamen als eerste aan bod bij de eerstvolgende levering, die eind januari ontvangen werd.

  Bij Mediamarkt konden ze op 16 december onverwacht een nieuwe lading in ontvangst nemen van Sony, daardoor konden ze een heleboel pre-orders versneld leveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Nieuwe ladingen voor de Benelux

  Volgens een welingelichte insider van het Telegram-kanaal PS5 Chat hebben Belgische en Nederlandse retailers ondertussen een heleboel nieuwe spelconsoles ontvangen. De afgelopen dagen ontvingen onder andere het Belgische Dreamland, Fnac en Cora nieuwe toestellen. Ook Game Mania ontving een heleboel spelconsoles.

  Wie nog geen pre-order heeft geplaatst, kan terecht bij Bol.com en Amazon.nl. Daar worden de toestellen in vrije verkoop gebracht. De vorige levering bij Bol.com – eind januari – werd zo goed als volledig gebruikt om de reserveringslijst af te werken. 

  Ook Amazon.nl heeft recent een lading online gegooid. Voor de leveringen zijn zij afhankelijk van hun Duitse evenknie Amazon.de. Ze ontvingen op 28 en 29 januari grote leveringen en die werden op 2 februari online geplaatst en waren in een mum van tijd uitverkocht. Bij Amazon lijken er voorlopig geen grote leveringen meer plaats te vinden, 

  Waar is de kans het grootst?

  Als we PS5 Chat mogen geloven, werden de afgelopen dagen grote aantallen PS5 geleverd. Zo zou Dreamland (BE) op woensdag 3 februari 1.000 Disk Editions ontvangen hebben, Intertoys (NL) zou er evenveel ontvangen hebben. Afgelopen donderdag zou Dreamland er opnieuw 1.000 ontvangen hebben. Ook Cora (800) en Fnac (600) ontvingen grote nieuwe leveringen. De Nederlandse retailer Coolblue zou op vrijdag 400 Disk Editions en 300 Digital Editions ontvangen hebben.

  Game Mania (BE en NL) zou zo’n 2.500 consoles ontvangen hebben, maar die zouden voorbehouden zijn voor pre-orders. Het is onduidelijk of er een overschot zal zijn, maar we zouden daar niet op rekenen. 

  De grootste kans maak je bij Bol.com. Volgens PS5 Chat ontvingen ze op vrijdag 5 februari een lading van 4.000 Disk Editions. Door de winterprik verliep in Nederland het postverkeer afgelopen weekend stroef, maar nu het gestopt met sneeuwen is, lijkt een drop dan ook nabij te komen. Je kan jezelf abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  Ook Mediamarkt zou de komende dagen een lading verwachten, maar het zou gaan om een beperkte levering om de pre-order lijst af te werken.

  Belgen kunnen ook het best Dreamland in de gaten houden, maar ook de winkels van Cora en Fnac lijken een goede kans te maken, al is het niet meteen duidelijk of ze ook toestellen in vrije verkoop zullen plaatsen. Nederlanders houden de komende dagen maar beter de website van Intertoys in de gaten.

  Belgen en Nederlanders houden de komende dagen Bol.com ook beter in de gaten, daar is de kans om een PS5 op de kop te tikken het grootst. Hun vorige drop vond rond 10u ’s ochtends plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan. Ook Intertoys plaatste de vorige levering rond 10 uur ’s ochtends online.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer