More

  PS5 kopen? Komt er toch nog nieuwe lading PlayStation 5 voor 2021?

  Advertentie

  -

  Gamers zijn wereldwijd massaal op zoek naar de nieuwe spelconsole van Sony. De PlayStation 5 vliegt de deur uit, waardoor webshops in mum van tijd uitverkocht zijn. Begin december kwam een nieuwe levering van Sony aan, maar op de volgende lijkt het wachten tot 2021. Of volgt er alsnog een nieuwe levering in 2020?

  De nieuwste spelconsole van Sony, de PS5, houdt gamers wereldwijd in de ban. De nieuwe generatie spelconsole is zo populair dat het toestel slechts na enkele minuten uitverkocht was in de Benelux. Al was het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt erg klein. Zo beschikte webwinkel Coolblue bij de lancering over 199 stuks, andere retailers, zoals Mediamarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Sony: nieuwe lading voor einde van het jaar

  Eind november had fabrikant Sony goed nieuws: “We willen alle gamers bedanken om van de PS5-lancering onze grootste ooit te maken. De vraag naar de PS5 is ongezien, dus wilden we bevestigen dat er meer PS5’s bij de retailers beschikbaar zullen zijn voor het einde van het jaar – blijf in contact met de lokale retailers”, schreven ze op Twitter.

  Daardoor ontstond bij gamers de hoop dat Sony de productie op peil zou krijgen voor het einde van het jaar, zodat er tijdens de feestdagen voldoende toestellen beschikbaar zouden zijn. Al bleek die hoop tevergeefs.

  Bol.com: begin december

  Begin december maakte retailer Bol.com (aff.) via Twitter bekend dat ze een tweede lading in ontvangst hadden genomen. Dat nieuws volgende een dag nadat in het VK een nieuwe lading aangekomen was. Op vrijdag 4 december gooide Bol.com iets voor 11 uur een nieuwe lading spelconsoles online, opnieuw bleek het om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten later moesten ze melden dat de lading volledig uitverkocht was.

  Daarmee leek ook de laatste hoop om een PS5 te bemachtigen voor kerst vervlogen. Retailers in het VK en de Benelux verwachten pas in januari 2021 een nieuwe lading. Desondanks kon Mediamarkt op 16 december – onverwacht – een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden uitleveren.

  De nieuwe lading van Mediamarkt doet vermoeden dat retailers in Europa toch nog leveringen verwachten van Sony, al communiceren ze daar momenteel niet over. Het blijft daarom ook aangeraden om je op alle nieuwsbrieven van de retailers te abonneren, zoals die van Bol.com, zij verkopen namelijk de PS5 zonder pre-order. Het is aangeraden om ook buitenlandse websites, zoals die van Amazon in de gaten te houden, zij beschikken over grotere stocks in hun webwinkels. 

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Al is er nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Het lijkt er dus op dat je misschien toch nog tussen kerst en nieuwjaar een PS5 op de kop kunt tikken. Mocht dat niet lukken, dan volgt in januari sowieso een nieuwe levering, blijf vooral de retailers checken en abonneer je op hun nieuwsbrieven of alerts. 

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer