More

  PS5 kopen? Komende dagen grote leveringen PlayStation 5 bij Belgische en Nederlandse winkels

  Advertentie

  -

  Sony stuurt de komende week een heleboel PlayStation 5-consoles naar de Benelux. De afgelopen maanden was er wereldwijd een tekort aan de nieuwe generatie spelconsoles, maar daar lijkt nu eindelijk – voorzichtig – verandering in te komen. Onder andere Game Mania en Bol.com krijgen grote aantallen, aldus een insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat.

  Sinds 19 november is de PS5 officieel te verkrijgen in Europa, al blijft het tot de dag van vandaag moeilijk om een toestel op de kop te tikken. Gamers werden dan ook keer op keer teleurgesteld, doordat het aanbod de vraag niet kan volgen. Dat blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Zo ligt de vraag veel hoger dan hetgeen de fabrikant kan produceren, zowel de PS5 als de nieuwe Xbox Series X gebruiken namelijk chips van AMD. Al is de populariteit van het nieuwe toestel ongeveer even groot als die van zijn voorganger. Zo werd de nieuwe generatie tot eind vorig jaar 4,5 miljoen keer verkocht. 

  Het beperkte aanbod zorgt er dan ook voor dat bij iedere verkoop de toestellen na enkele minuten uitverkocht zijn. De zoektocht wordt bovendien bemoeilijkt door botnetwerken die de toestellen automatisch aankopen, om nadien aan hogere prijzen op veilingsites door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. 

  Vorige levering dateert van december

  De Nederlandse retailer Bol.com kon op 4 december een nieuwe lading ontvangen. Al bleek het ook toen om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de volledige lading uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij kwamen als eerste aan bod bij de eerstvolgende levering, die eind januari ontvangen werd.

  Bij Mediamarkt konden ze op 16 december onverwacht een nieuwe lading in ontvangst nemen van Sony, daardoor konden ze een heleboel pre-orders versneld leveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Nieuwe ladingen voor de Benelux

  Volgens een welingelichte insider van het Telegram-kanaal PS5 Chat ontvangen enkele Belgische en Nederlandse retailers binnenkort een heleboel nieuwe spelconsoles. De Nederlandse speelgoedketen Intertoys gooide eind januari onaangekondigd een lading PS5-spelconsoles online. De afgelopen dagen ontvingen onder andere het Belgische Dreamland, Fnac en Cora nieuwe toestellen. Ook Game Mania ontving een heleboel spelconsoles.

  Wie nog geen pre-order heeft geplaatst, kan terecht bij Bol.com en Amazon.nl. Daar worden de toestellen in vrije verkoop gebracht. De vorige levering – eind januari – werd zo goed als volledig gebruikt om de reserveringslijst af te werken. Volgens het welingelichte Telegram-kanaal zou Bol afgelopen dinsdag 2.200 toestellen ontvangen hebben en die lijkt volledig opgeslorpt te zijn door de reserveringslijst. Sindsdien werden nog geen nieuwe toestellen verkocht.

  In de Benelux is het ook steeds uitkijken naar Amazon.nl, al zijn zij afhankelijk van hun Duitse evenknie Amazon.de. Zij ontvingen op 28 en 29 januari grote leveringen en die werden op 2 februari online geplaatst en waren in een mum van tijd uitverkocht. Bij Amazon lijken er voorlopig geen grote leveringen meer plaats te vinden, 

  Waar is de kans het grootst?

  Als we PS5 Chat mogen geloven, werden de afgelopen dagen grote aantallen PS5 geleverd. Zo zou Dreamland (BE) op woensdag 3 februari 1.000 Disk Editions ontvangen, Intertoys (NL) zou er evenveel ontvangen hebben. Op donderdag zou Dreamland er opnieuw 1.000 ontvangen hebben. Ook Cora (800) en Fnac (600) ontvingen grote nieuwe leveringen. De Nederlandse retailer Coolblue zou op vrijdag 400 Disk Editions en 300 Digital Editions ontvangen hebben.

  Game Mania (BE en NL) zou zo’n 2.500 consoles ontvangen hebben en Bol.com zou op vrijdag 5 februari een lading van 4.000 Disk Editions ontvangen hebben. Indien de geruchten kloppen, kan je de komende dagen verschillende drops verwachten, met Bol.com op kop met de grootste voorraad. Mediamarkt zou ook nog een lading ontvangen hebben, maar die is beperkt in grootte. 

  Belgen kunnen ook het best Dreamland in de gaten houden, maar ook de winkels van Cora en Fnac lijken een goede kans te maken. Nederlanders houden de komende dagen maar beter de website van Intertoys in de gaten. Bol.com hou je maar beter ook in de gaten. Hun vorige drop vond rond 10u ’s ochtends plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan. Ook Intertoys plaatste de vorige levering rond 10 uur ’s ochtends online.

  Wie op zoek is naar een spelconsole blijft de komende dagen en uren best alert. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online plaatsen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer