More

  PS5 kopen? Is er dan toch nog hoop op nieuwe levering PlayStation 5 voor 2021?

  Advertentie

  -

  Met nog een paar dagen te gaan tot Kerstmis, zien gamers wereldwijd hun kansen slinken om de nieuwe PS5 op de kop te tikken. Begin december kwam een nieuwe levering van Sony aan, maar op de volgende lijkt het wachten tot 2021. Of toch niet?

  De zoektocht naar de nieuwste spelconsole van Sony, de PlayStation 5, houdt gamers wereldwijd in de ban. Het toestel is zo populair dat het slechts na enkele minuten uitverkocht was in de Benelux. Al gebiedt de eerlijk te zeggen, dat het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt erg klein was. Webwinkel Coolblue beschikte bij de lancering over slechts 199 stuks. Andere retailers, zoals elektroketen MediaMarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Sony: nieuwe lading voor einde van het jaar

  Gelukkig had Sony eind november goed nieuws. Op Twitter schreven ze: “We willen alle gamers bedanken om van de PS5-lancering onze grootste ooit te maken. De vraag naar de PS5 is ongezien, dus wilden we bevestigen dat er meer PS5’s bij de retailers beschikbaar zullen zijn voor het einde van het jaar – blijf in contact met de lokale retailers.”

  De hoop ontstond dan ook bij gamers dat Sony een grote tweede lading of meerdere kleine ladingen zou kunnen uitsturen voor het einde van het jaar. 

  Bol.com: begin december

  Begin december maakte retailer Bol.com (aff.) via Twitter bekend dat ze een tweede lading in ontvangst hadden genomen. Dat nieuws volgende een dag nadat in het VK een nieuwe lading aangekomen was. Op vrijdag 4 december gooide Bol.com iets voor 11 uur een nieuwe lading spelconsoles online. Amper tien minuten later moesten ze melden dat de lading volledig uitverkocht was.

  Daarmee leek ook de laatste hoop om een PS5 te bemachtigen voor kerst vervlogen. Retailers in het VK en de Benelux verwachten pas een nieuwe lading in januari 2021. Desondanks kon Mediamarkt toch een nieuwe lading op de kop tikken, want op 16 december konden ze nog een heleboel pre-orders uitleveren aan klanten.

  Daarmee lijkt het dus toch mogelijk dat er een nieuwe lading kan opduiken. Het blijft daarom ook aangeraden om je op alle nieuwsbrieven van de retailers te abonneren, zoals van Bol.com. Hou ook regelmatig buitenlandse websites, zoals die van Amazon in de gaten, maar er is nog meer goed nieuws.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Het lijkt er dus op dat je misschien toch nog tussen kerst en nieuwjaar een PS5 op de kop kunt tikken. Mocht dat niet lukken, dan volgt in januari sowieso een nieuwe levering, blijf vooral de retailers checken en abonneer je op hun nieuwsbrieven of alerts. 

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer