More

  PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

  Advertentie

  -

  Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie spelcomputer van Sony, verwacht bij Belgische en Nederlandse retailers. De laatste levering dateert van midden december.

  De nieuwe PS5 op de kop tikken blijkt enorm moeilijk. Sinds de lancering van de spelcomputer in november gingen gamers wereldwijd op zoek naar de nieuwste spelconsole van Sony. Het toestel bleek zo populair dat het steeds slechts na enkele minuten uitverkocht bleek. Bovendien blijken de toestellen veelvuldig opgekocht te worden door bots, om nadien aan een hogere prijs door te verkopen.

  Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. Al is het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt keer op keer erg klein. Zo beschikte webwinkel Coolblue bij de lancering over 199 stuks, andere retailers, zoals Mediamarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Vorige levering begin december

  Zo is het bij Bol.com al van 4 december geleden dat ze een nieuwe lading in ontvangst konden nemen. Ook toen bleek het om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de volledige lading uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij komen nu wel als eerste aan bod bij de volgende levering.

  Goed nieuws kwam er op 16 december van Mediamarkt. Zo konden – onverwacht – een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden uitleveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Komende week eindelijk nieuwe lading

  Doordat de klantendiensten van de Belgische en Nederlandse retailers zich in stijlzwijgen hullen, was het vooral uitkijken naar een levering over het Kanaal. Want bij de vorige levering – in december – ontving het Verenigd Koninkrijk de leveringen een dag eerder. 

  In het Verenigd Koninkrijk konden gamers al voor het weekend via verschillende webshops bestellen, zo plaatste de Britse retailer GAME op 19 januari een nieuwe lading online. Dat betekent dat ook de Benelux zeer binnenkort aan de beurt komt.

  Volgens een insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat worden er zo’n 7.000 toestellen in Nederland en België verwacht. 650 stuks zouden alvast naar het Belgische Dreamland gaan. Ook het Nederlandse Intertoys kan 240 toestellen verwachten, aldus de bron via het Telegram-kanaal. Die leveringen zouden op 26 januari plaatsvinden.

  Voor de overige 6.000 toestellen zou er nog geen afnemer bekend zijn. Het lijkt er dan ook op dat er begin volgende week een nieuwe lading verwacht wordt bij alle Belgische en Nederlandse retailers. De toestellen zouden zich al in de Europese Unie bevinden. Als de geruchten kloppen, zou het dan ook gaan om een vrij grote levering gaan voor de Belgische en Nederlandse markt. 

  Wie nog geen pre-order heeft geplaatst, kan terecht bij Bol.com en Amazon.nl. Daar worden de toestellen in vrije verkoop gebracht. Al kan het bij Bol.com ook iets langer wachten worden, doordat ze nog een reserveringslijst – doordat een aantal klanten bij de vorige verkoop geen PS5 hadden ontvangen, maar wel hadden gekocht – af te werken hebben. De leveringen bij Amazon.nl zijn afhankelijk van zijn Duitse evenknie Amazon.de, volgens geruchten op PS5 Chat zij zouden tegen het einde van volgende week een levering verwachten.

  Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte als ze een levering ontvangen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer