More

  PS5 kopen? Deze week mogelijk nieuwe levering van lading PlayStation 5 in UK (en België en Nederland)

  Advertentie

  -

  Het geduld van gamers wordt op de proef gesteld nu de nieuwe generatie spelconsole van Sony, de PlayStation 5, al wekenlang nergens meer te vinden is. De laatste levering dateert van midden december, al zou er beterschap moeten volgen.

  Sinds de lancering van de PS5 – in november – gingen gamers wereldwijd op zoek naar de nieuwe spelconsole van Sony, al werd het vooral een zoektocht met veel tegenslagen. Het toestel is zo populair dat het steeds slechts na enkele minuten uitverkocht is. Bovendien blijken de toestellen veelvuldig opgekocht te worden door bots, om nadien aan een hogere prijs door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. Al is het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt keer op keer erg klein. Zo beschikte webwinkel Coolblue bij de lancering over 199 stuks, andere retailers, zoals Mediamarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Vorige levering begin december

  De grootste kans om zonder pre-order een PS5 te pakken te krijgen is bij webwinkel Bol.com (aff.). Al is het al van 4 december geleden dat ze een nieuwe lading in ontvangst konden nemen. Ook toen bleek het om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de lading volledig uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij komen nu wel als eerste aan bod bij de volgende levering.

  Goed nieuws kwam er op 16 december van Mediamarkt. Zo konden – onverwacht – een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden uitleveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Deze week eindelijk nieuwe lading

  Doordat de klantendiensten van de Belgische en Nederlandse retailers zich in stijlzwijgen hullen, is het vooral uitkijken naar een levering over het Kanaal. Want bij de vorige levering – in december – ontving het Verenigd Koninkrijk de leveringen een dag eerder. 

  Wanneer kunnen we een nieuwe lading verwachten? Volgens het Twitteraccount PS5 UK Stock Alerts hebben verschillende retailers PS5’s ontvangen en worden ze de komende dagen online geplaatst. Die berichten lijken ook bevestigd te worden door anderen. Zo wordt via het Nederlandstalige PS5 Chat op Telegram onthuld dat verschillende retailers in Europa eerstdaags consoles ontvangen. Zo zouden bij Saturn Duitsland op 19 december 4.000 consoles aankomen.

  Het nieuws bleek ook te kloppen. De Britse retailer GAME plaatste op 19 januari een nieuwe levering online. Het is dan ook zo goed als zeker dat de Benelux weldra zal volgen.

  Concrete informatie over de Benelux is er nog niet, al geeft de reserveringslijst van Bol.com – doordat een aantal klanten bij de vorige verkoop geen PS5 hadden ontvangen, maar wel hadden gekocht – mogelijk een hint. Daarin wordt namelijk gevraagd om zich in te schrijven voor 19 januari. Een deel van de nieuwe lading zal dan ook sowieso gebruikt worden voor de uitlevering van de achterstallige pre-orders. De overschotten zullen online geplaatst worden. 

  Amazon zou dan weer vanaf 23 januari replacement orders (vervanging van defect toestel, red.) uitsturen. Dat kan erop wijzen dat ze rond die tijd een nieuwe levering verwachten.

  Het lijkt er dus op dat een nieuwe lading aangekomen is in Europa. Vermoedelijk ontvangen Nederlandse en Belgische retailers de komende dagen hun levering. Wie eentje te pakken wilt krijgen, blijft dan ook best alert.

  Hou dan ook de websites van de retailers in de gaten. Bepaalde webwinkels leveren voorlopig enkel pre-orders uit, maar bij Amazon.nl en Bol.com werken ze zonder pre-order. De kans is daar dan ook het grootst om een toestel te bemachtigen. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte als ze een levering ontvangen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer