More

  PS5 kopen? Dan toch geen levering van PlayStation 5 deze week, nieuwe lading vertraagd

  Advertentie

  -

  In een vorig artikel hadden we gamers hoop gegeven op een snelle levering van de Sony PlayStation 5 in 2021. Nieuwe vertragingen zorgen ervoor dat een nieuwe lading niet deze, maar – vermoedelijk – volgende week in de Benelux aankomt.

  Het is een zoektocht die geplaagd wordt door veel tegenslagen. Na de lancering van de PS5 – in november – gingen gamers wereldwijd op zoek naar de nieuwe spelconsole van Sony. Het toestel is zo populair dat het slechts na enkele minuten uitverkocht was in de Benelux. Bovendien blijken de toestellen veelvuldig opgekocht te worden door bots, om nadien aan een hogere prijs door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. Al is het aanbod voor de Belgische en Nederlandse markt keer op keer erg klein. Zo beschikte webwinkel Coolblue bij de lancering over 199 stuks, andere retailers, zoals Mediamarkt hadden er 2.000 ontvangen.

  Fabrikant Sony beloofde eind november via Twitter een nieuwe lading voor het einde van het jaar. Daardoor ontstond bij gamers de hoop dat Sony de productie op peil zou krijgen voor het einde van het jaar, zodat er tijdens de feestdagen voldoende toestellen beschikbaar zouden zijn. Al bleek die hoop tevergeefs.

  Vorige levering begin december

  Het is al van 4 december geleden dat retailer Bol.com (aff.) een nieuwe lading in ontvangst kon nemen. Het bleek opnieuw om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de lading volledig uitverkocht was. Op 16 december kon Mediamarkt – onverwacht – een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden uitleveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Doordat de klantendiensten van de Belgische en Nederlandse retailers zich in stijlzwijgen hullen, is het vooral uitkijken naar een levering over het Kanaal. Want bij de vorige levering – in december – ontving het Verenigd Koninkrijk de leveringen een dag eerder.  

  Wanneer volgt de nieuwe levering?

  Wanneer kunnen we een nieuwe lading verwachten? Het Twitteraccount PS5 Stock Alerts maakte melding van een levering op 7 of 8 januari, wat zou betekenen dat kort nadien de Benelux aan de beurt zou zijn. Jammer genoeg zal deze datum niet gehaald worden. In een bericht op Twitter maakt het account gewag van een vertraging van de levering met één week: dus tot 14 januari. Aangezien de levering voor de Benelux gelijktijdig of kort nadien volgt, kunnen we een nieuwe levering van de PS5 vanaf 1 januari verwachten, maar waarschijnlijker op 15 of 16 januari. 

  Hou dan ook de websites van de retailers in de gaten. Bepaalde webwinkels leveren voorlopig enkel pre-orders uit, maar bij Amazon.nl en Bol.com werken ze zonder pre-order. De kans is daar dan ook het grootst om een toestel te bemachtigen. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte als ze een levering ontvangen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer