More

  PS5 kopen? Coolblue zal maandag een lading PlayStation 5 verloten

  Advertentie

  -

  Afgelopen week was er eindelijk opnieuw een hoogdag voor PlayStation 5-fanaten. Drie Nederlandse retailers plaatsen een nieuwe lading spelconsoles online. In het VK zijn er al een tijdje nieuwe leveringen gaande, dat is goed nieuws omdat ze vaak enkele dagen voorlopen op de Benelux qua leveringen. Coolblue maakte bekend dat het aankomende maandag zijn lading Disk Edition zal verloten.

  Wat blijft het enorm moeilijk om een PS5 te kopen! Zo’n drie maanden na de lancering van de nieuwe generatie spelconsole van Sony, is de productie nog steeds niet op peil. Het beperkte aanbod is het gevolg van een tekort aan chips. Fabrikant AMD kampt al een tijdje met achterstanden door de grote vraag, door onder andere de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X en de grote vraag naar nieuwe smartphones en laptops. 

  Nog tot midden 2021 een tekort

  Ook de pandemie speelt de fabrikant parten, aangezien de fabrieken wekenlang de deuren moesten sluiten. Niet enkel de game-industrie is zwaar getroffen, maar ook autobouwers kampen met tekorten, waardoor ook zij hun productie moeten staken. Het tekort aan chips zou nog tot het midden van 2021 aanhouden, aldus AMD. 

  Ook Sony is zich bewust van het probleem. Zo reageerde PlayStation-topman Jim Ryan aan Amerikaanse media dat de tekorten nog tot het tweede deel van 2021 zullen aanhouden, dat betekent dat het aanbod beperkt zal blijven tot juli. Volgens de topman is het ook niet zeker dat de productie voldoende hoog zal zijn om iedereen een PlayStation 5 te garanderen voor de feestdagen.

  Scalpers bemoeilijken zoektocht

  Door het erg beperkte aanbod zijn gamers al wekenlang in de hoogste staat van alertheid. Zo speuren ze op nieuwssites, blogs en Twitterfeeds op zoek naar – al dan niet – correcte informatie. Ook de onderwereld is zich bewust van het tekort aan PlayStation 5 units. De zoektocht wordt dan ook bemoeilijkt door scalpers, met andere woorden botnetwerken die de toestellen automatisch opkomen, om ze nadien aan de hoogste bieder te verkopen.

  Ook Bol.com zag hoe de populariteit van de PS5 ongezien hoog was. Zo was bij de vraag bij de vorige grote levering – die begin december plaatsvond – zo groot, dat ze per abuis teveel consoles verkochten. Hierdoor konden ze niet alle kopers een exemplaar uitleveren,  waardoor ze een reserveringslijst moesten opstellen. Pas eind januari heeft Bol.com de reserveringlijst grotendeels kunnen afwerken.

  Plotseling nieuwe leveringen

  Tot enkele weken geleden beschikte het Telegram-kanaal PS5 Chat over correcte informatie dankzij een welingelichte bron. Zo kende hij de leveringsdatum, de afnemer en zelfs de aantallen die retailers van Sony Europe aankochten. Doordat de informatie zo specifiek was, overstelpten gamers de klantendiensten van de retailers, wat tot frustratie bij Sony en de retailers leidde. Volgens Techtastic volgde een klacht bij Sony, waardoor de bron van het Telegram-kanaal verdween. 

  Terwijl het merendeel van de informatie klopte, bleek dat niet voor de meest recente informatie. Zo brachten we begin februari het nieuws dat zowel Coolblue als Bol.com, volgens de bron, een lading consoles hadden ontvangen, maar dat nieuws blijkt zo goed als zeker onwaar. Tot op de dag van vandaag, heeft er nog steeds geen levering plaatsgevonden. 

  Andere retailers konden afgelopen week wel tientallen gamers gelukkig maken. Op dinsdag 23 februari gooiden zowel Amazon.nl, als Intertoys onverwacht een nieuwe lading online. Amazon begon er iets voor 10 uur ’s ochtends aan met een lading PlayStation 5 Digital Edition. Rond het middaguur plaatste de Nederlandse speelgoedketen Intertoys de Digital Edition online. Door de grote toevloed van kopers, begaf hun website het even. Rond 13 uur plaatste Nedgame PS5 Disk Edition-bundels online.

  De geruchten op een rijtje

  Wat we wel zeker weten, is dat in het VK twee weken geleden een nieuwe lading ontvangen werd. Het ging om een vrij grote lading, met zowel Digital Editions, PS5 bundels, als Disk Editions. Het wordt nog beter: volgens gespecialiseerde Britse media wordt er vanaf 8 maart in het Verenigd Koninkrijk een zeer grote lading verwacht. Het zou gaan om de grootste levering sinds de lancering. Sommige bronnen spreken van 40.000 exemplaren.

  Ook bij een vorige levering in december kondigde de levering, voor de Benelux, zich aan door een reeks drops in het Verenigd Koninkrijk. We zouden dan ook aanraden om de komende dagen en zeker vanaf volgende week de website van de Belgische en Nederlandse retailers in de gaten te houden. Eens de consoles in het Verenigd Koninkrijk online komen, volgt de Benelux snel.

  Coolblue (aff.) zal op maandag 8 maart een lading van 1.600 stuks verloten. Het gaat om PS5 Disk Editions, de Digital Edition wordt voorlopig niet verloot. De retailer zal enkel bundels (met een game en twee controllers of met twee controllers) verloten. Om deel te nemen moet je jezelf inschrijven via de app voor maandag 8 maart om 10 uur. Op maandag hoor je indien je een toestel kan bestellen. 

  Volgt binnenkort een nieuwe lading bij Coolblue? / © Coolblue

  De komende dagen blijf je dus best Bol.com en Coolblue in de gaten houden. De vorige drop van Bol.com vond om 10 uur plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan.

  Al kan je jezelf toch best ook abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. De klantendienst sturen heeft weinig zin, zij zullen toch geen informatie lossen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer