More

  PS5 kopen? PlayStation 5 Digital Edition nu beschikbaar bij Intertoys

  Advertentie

  -

  Wanneer komt er nog een nieuwe lading van de PlayStation 5 online? Dat is de vraag die al wekenlang bij gamers op de lippen brandt. Volgens de laatste geruchten zouden Coolblue en Bol.com een lading ontvangen hebben. Al moeten we eerlijk zeggen, dat we aan dat nieuws beginnen te twijfelen.

  Bijna drie maand na de lancering van de PlayStation 5 blijft de nieuwe spelconsole van Sony een van de moeilijkst te vinden hebbedingetjes van het moment. Al maandenlang zijn gamers wereldwijd op zoek naar het paradepaardje van de Japanse fabrikant. De trage productie blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Deze is door de lancering van de PS5 en de nieuwe Xbox Series X overbevraagd en kan grote hoeveelheid chips niet op tijd opleveren. Vermoedelijk speelt ook de coronacrisis mee doordat fabrieken wekenlang de deuren moesten sluiten. Het tekort aan chips zou nog tot het midden van 2021 aanhouden, aldus AMD.

  Botnetwerken

  Door het erg beperkte aanbod zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid. Want eens een nieuwe lading van de PS5 online komt, duurt het slechts enkele minuten vooraleer alle toestellen verkocht zijn. Dat komt enerzijds door de grote vraag, maar anders kopen botnetwerken de toestellen automatisch op, om ze nadien aan hoge prijzen op veilingsites door te verkopen.

  Ook de Nederlandse retailer Bol.com zag hoe de populariteit van de PS5 ongeziene hoogtes kende. Zo was bij de vraag bij de vorige grote levering – die begin december plaatsvond – zo groot, dat ze teveel consoles verkochten. Hierdoor konden ze niet alle kopers een exemplaar opsturen,  waardoor ze een reserveringslijst moesten opstellen. Pas eind januari heeft Bol.com de reserveringlijst grotendeels kunnen afwerken.

  Waar is de kans het grootst?

  Volgens verschillende bronnen, waaronder een meermaals correct geïnformeerde bron op Telegram-kanaal PS5 Chat ontvingen zowel Coolblue als Bol.com een nieuwe lading toestellen. Coolblue zou begin februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions ontvangen hebben. 

  Dat nieuws leek ook even bevestigd te worden, wanneer een pagina van Coolblue online verscheen die leek te wijzen op een loting. Later op de dag verklaarde de retailer dat er uiteindelijk geen loting zal plaatsvinden en dat het om een fout ging. 

  Ook Bol.com zou begin februari – specifieker op vrijdag 5 februari – een lading van 4.000 Disk Editions ontvangen hebben. Door het strenge winterweer zouden postdiensten het verkeer vanuit Bol.com beperkt hebben. Let op: dit blijft een gerucht. Doordat de drop bij Bol.com en Coolblue nu wel heel lang duurt, beginnen we zelf aan dit nieuws te twijfelen. Al beschikte de bron, bij vorige leveringen, over correcte informatie. Ondertussen laat de insider niets meer van zich horen.

  Je kan jezelf best dan ook abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. De klantendienst sturen heeft weinig zin, zij zullen toch geen informatie lossen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. 

  De komende dagen blijf je dus best Bol.com en Coolblue in de gaten houden. De vorige drop van Bol.com vond om 10 uur plaats, al dat geen garantie dat de volgende lading rond eenzelfde uur online zal staan

  Game Mania (BE en NL) zou zo’n 2.500 consoles ontvangen hebben, maar die zouden voorbehouden zijn voor pre-orders. Vermoedelijk zijn er geen overschotten.

  Ook Mediamarkt zou een lading ontvangen hebben, maar het zou gaan om een beperkte levering om de pre-order lijst af te werken.

  De afgelopen weken ontvingen ook Dreamland, Cora en Fnac toestellen. Al lijkt het te gaan om toestellen die voor pre-orders voorbehouden waren. Zo lijkt de kans op een vrije verkoop klein.

  Op dinsdag 23 februari plaatste Amazon.nl iets voor 10 uur ’s ochtends een nieuwe lading PlayStation 5 Digital Edition online. Na enkele minuten was de voorraad uitverkocht. Ook Intertoys plaatste op 23 februari een lading PS5 Digital Edition online. Door de grote toevloed van kopers, begaf hun website het even.

  De website van Intertoys kon de drukte niet

  Verder is het ook belangrijk om de leveringen in andere landen in de gaten te houden. Zo beschikt het Verenigd Koninkrijk traditioneel enkele dagen voor de Benelux over een lading. Volgens het Britse PS5 Stock Alerts worden er zo’n 40.000 toestellen verwacht in het VK. Dat is veel meer dan bij vorige leveringen, de hoop bestaat dan ook dat ook de Benelux binnenkort over een grote lading kan beschikken. De afgelopen dagen waren al enkele kleine drops in het VK, de komende week worden nieuwe ladingen verwacht, aldus gespecialiseerde Britse bronnen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer