More

  PS5 kopen? Binnenkort kan je PlayStation 5 kopen via PlayStation Direct-winkel

  PS5 kopen? Binnenkort kan je PlayStation 5 kopen via PlayStation Direct-winkel

  -

  Vanaf vandaag kan je in Duitsland rechtstreeks hardware en games kopen via de PlayStation Direct-winkel van Sony. Binnenkort komt de store ook naar ons land.

  Eind vorig jaar raakte bekend dat Sony op zoek was naar een verantwoordelijke voor de Europese PlayStation Direct-winkel. De persoon zou werken vanuit het VK en de leiding hebben over de verschillende Europese takken van Direct. Nu werkte Sony al een tijdje aan de lancering van een eigen webwinkel en sinds vandaag is het eindelijk zover.

  Sony heeft vandaag de PlayStation Direct-store in Duitsland geopend. Je kan op de nieuwe website terecht voor hardware, zoals de DualSense-controllers en de Pulse 3D-headsets, maar ook games zijn op de website te koop.

  PS5 (nog) niet

  De PlayStation 5 is momenteel nog niet beschikbaar op de webwinkel. Dat is gek, want dat had de lancering van de store een boost in de rug kunnen geven. In de Verenigde Staten bestaat PlayStation Direct al een tijdje. Consumenten kunnen er via een wachtlijst een PS5 kopen. Zo stuurt Sony op bepaalde momenten uitnodigingen uit naar PSN-accounts om een console te kopen. Enkel diegenen die op een vooraf bepaalde tijd op de link in de mail klikken, worden in de wachtrij geplaats om een unit te kopen.

  Momenteel is het nog onduidelijk of Sony hetzelfde systeem op de Europese webwinkel zal hanteren. Wat ze wel gecommuniceerd hebben, is dat de Direct-webwinkel zeer binnenkort ook in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het VK beschikbaar zal zijn. Vermoedelijk kunnen we binnenkort, eens alle webwinkels gelanceerd zijn, een verse lading consoles verwachten.

  Al heeft dat mogelijk ook een nadeel. Zo zou het voor Belgische en Nederlandse retailers, zoals Coolblue, Bol.com en Dreamland, moeilijker kunnen worden om grote ladingen aan te kopen. Mogelijk geeft Sony prioriteit aan zijn eigen webwinkel. Het blijft nog even koffiedik kijken naar welke voorraden Sony beschikbaar zal stellen voor de Europese markt.

  Sony huurt vliegtuigen

  Eerder raakte bekend dat de Japanse fabrikant Boeing 747’s chartert om consoles van de productiesites in Azië naar het VK over te vliegen. Daarmee hopen ze nog een groot deel consoles in de Britse rekken te krijgen voor kerst.

  Normaal verscheept Sony zijn consoles met containerschepen, maar vermoedelijk zou dat betekenen dat een deel van de productie niet voor de feestdagen in Europa geraakt. Dat is ook logisch, want per schip duurt het een dertigtal dagen om de afstand tussen Azië en Europa te overbruggen. Of Sony ook vliegtuigen zal inhuren om consoles naar het Europese vasteland te sturen, is nog onbekend. Al kunnen we daar vermoedelijk op rekenen. Zo maakte Sony CFO Hiroki Totoki bekend dat er voldoende chips aangekocht waren om 14,8 miljoen PS5 spelconsoles te produceren in 2021. Vermoedelijk zal Sony het merendeel daarvan nog voor de kerstdagen in de rekken willen leggen. Dat zijn namelijk hoogdagen voor spelconsolefabrikanten.

  Het blijft dan ook aangeraden om regelmatig de websites van de retailers te checken. Je kan je bovendien nog steeds inschrijven Bol.com via de ‘hou mij op de hoogte’-knop (aff.)

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer