More

  PS5 kopen? Amazon Frankrijk en Spanje verkochten nieuwe levering in hun webwinkel

  Advertentie

  -

  Amazon Frankrijk en Spanje hebben op woensdag een nieuwe lading PS5-units online geplaatst. Al is de verkoop een druppel op de gloeiende plaat. Wereldwijd blijft de Sony PlayStation 5 moeilijk te verkrijgen.

  Bijna vier maand na de lancering van de Sony PlayStation 5 blijft de spelconsole een schaars hebbeding. Door de grote wereldwijde vraag naar computerchips, een belangrijk onderdeel voor spelconsoles, hinkt de productie van de PS5 achterop. Chipfabrikant AMD verwacht nog tot midden 2021 tekorten. Al gaf PlayStation topman Jim Ryan toe dat tekorten mogelijk nog tot na de feestdagen van 2021 zullen aanhouden.

  Het nieuwste paradepaardje van Sony verschijnt in twee vormen: enerzijds de cd-loze PS5 Digital Edition en anderzijds de klassieke PS5 Disk Edition. Op beide consoles kan je in 4K game en genieten van de meest recente game-ervaring.. Een PS5 Digital Edition kost 399 euro, voor een Disk Edition betaal je 499 euro.

  Meest recente leveringen

  De meest recente drops vonden bij Amazon Frankrijk en Amazon Spanje plaats. Daar werden op 7 april nieuwe spelconsoles aangeboden. Bij Amazon Duitsland en Nederland dateren de meest recente leveringen van respectievelijk midden en eind maart.

  In de Benelux dateert de laatste grote verkoop van 19 maart. Toen plaatste Mediamarkt de PS5 in vrije verkoop, al verliep die zeer chaotisch. Doordat de units te lang op de website online bleven, verkochten ze meer consoles dan ze werkelijk in stock hadden. Daardoor kregen veel gamers in de loop van de avond een mailtje toegestuurd, waarmee hun order geannuleerd werd.

  Bij Coolblue werden de afgelopen maanden twee lotingen georganiseerd. Zo konden zij in totaal zo’n 2.400 consoles verkopen. De meest recente loting dateert van vrijdag 19 maart.

  Bij Bol.com blijft het al een geruime tijd stil. De meest recente levering dateert van een maand geleden. Al wijzen de nieuwe leveringen, bij andere retailers, erop dat ook Bol.com binnenkort een verse voorraad kan verwachten. Om op de hoogte te blijven, kan je jezelf abonneren op de alert-meldingen van Bol.com. Zo ben je als eerste op de hoogte van een nieuwe verkoop. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  Ook Nedgame verkocht de afgelopen weken consoles. Op 1 april plaatsen zij nog een PS5 Disk bundel online. Ook het Belgische Dreamland verkocht afgelopen week PS5’s.

  Vertragingen door blokkering Suez-kanaal

  Het loont in de zoektocht naar een PS5 om ook af en toe eens over het Kanaal te kijken. Bij vorige leveringen in de Benelux werden daags voordien ook leveringen uitgevoerd bij retailers in het Verenigd Koninkrijk. Ook in het VK vonden de afgelopen weken quasi continu nieuwe drops plaats.

  Al zouden er tijdelijk problemen met de leveringen kunnen ontstaan. Zo zou de blokkering van het Suez-kanaal tot vertragingen kunnen leiden. Dat komt doordat de spelconsoles per schip naar Europa vervoerd worden. De Britse keten John Lewis & Partners verwacht door ‘global shipping troubles’ een vertraging, zo schreef PS5 UK Stock Alerts eerder al.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer