More

  PS2-games spelen op de nieuwe Xbox Series S of X? Het kan!

  Advertentie

  -

  Een YouTuber ontdekte dat het vrij eenvoudig is om PS2-games te spelen op de nieuwe Xbox Series S of X. Daarvoor moet je enkel de ontwikkelaarsmodus op je spelconsole activeren.

  Heb je zin om oude PS2-games te spelen op je gloednieuwe spelconsole? Wel dan moet je geen Sony PlayStation 5 kopen, maar wel een Xbox Series S of X. De paradepaardjes van Microsoft zijn door enkele handige trucjes in staat om oude games te draaien. Dat is opvallend want de nieuwe PS5 kan dat niet.

  Niet helemaal gratis

  De ontdekking werd gedaan door het YouTube-kanaal van Modern Vintage Gamer. Daarvoor dook de YouTuber in de ‘developer mode’ van de nieuwe spelconsole. Daarin krijg je het voor elkaar om emulatie-software te installeren, dat is software waardoor de Xbox zich intern gaat gedragen als een PS2.

  Zoiets doen is op de nieuwe PS5 niet mogelijk. Al kan die wel een hele reeks PS4-spelletjes afspelen. Om oudere games te spelen moet je jezelf abonneren op PS Now, een on-demand aanbod van Sony waardoor je games kunt streamen. Dat kost in de goedkoopste versie 5 euro per maand. De ‘developer mode’ activeren kost ook wel eenmalig 19 dollar.

  Check de video hoe je PS2-games op de Xbox krijgt

  Xbox Series S of X kopen?

  Wil je nu een nieuwe spelconsole op de kop tikken? Dan zal je nog even moeten wachten, want de nieuwe spelconsoles zijn overal uitverkocht. Met de Xbox Series X kan je in 4K gamen, de Series S kan tot 1440p aan (met opschaling naar 4K). Tevens bescikt de Series X over een schijflade. 

  Ook de PS5 van Sony is momenteel nergens te verkrijgen, al volgt daar begin december een eerste nieuwe lading van. Het is aangeraden om de websites van de lokale retailers zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt in de gaten te houden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer